vrijdag 10 maart 2017

Vijf mooie recepten



Inkopen weer eens

Pastrami



Aubergine, gevuld met groenten en tofu


Kook in de lengte gehalveerde en iets uitgeholde aubergines half gaar in water met zout; bewaar wat u uit de aubergines snijdt.

Bak in arachide-olie ui, knof, champignons en de achtergehouden aubergine.
Kruid met paprikapoeder, oregano, p/z.
Meng, van het vuur af, met blokjes tofu (of panir) en wat tomatenpuree.

Vul er de aubergines mee en bak die 15 minuten op 200 graden, eventueel met paneermeel over de vulling.



Chileense rozijnen
Enorm lekker


Fruit Cheese

Engeland


Snijd een kilo appels, peren en gedroogde ontpitte geweekte pruimen in kleine stukjes en laat die in een lauwe

oven zacht worden (wat wel even duurt).

Druk de vruchten tot pulp en meng met een kilo suiker.

Doe in potten en werk af als jam.





Gedroogde paprika


Gebruik liefst stevige paprika's, die in de openlucht zijn gekweekt.

Was gedroogde paprika`s (ook als ze niet stoffig zijn!).

Laat op een warme plek bijna droog worden.

Leg ze in een zo heet mogelijke oven, eerst vijf minuten met de ovendeur dicht, daarna vijf minuten met de deur open.

Breek in hapklare brokjes en doe ze meteen in een goed afgesloten pot.
Dat kan mét en zonder olijfolie erover.



Erg lekker spul
Vlnr garnalen kreeft krab
46% geconcentreerde fond, bloem, schaaldierenbouillon, palmvet, kruiden



Gestoofd wild zwijn


Hou het simpel.

Bak stukken vlees rondom bruin in boter.

Voeg rode wijn toe, schraap de aanbaksels los en stoof gaar met jeneverbessen, peperkorrels tijm, laurier, peterselie, iets foelie en iets kruidnagel.

Proef op p/z en breng op smaak met war Armagnac.
Bind eventueel met Beurre manié.

Serveer bijvoorbeeld met schorseneren.





Hete bliksem


Kook één deel spek in blokjes met twee delen aardappelschijven.

Voeg, als de aardappelen half gaar zijn, één deel blokjes zoete appel toe, en als de aardappelen bijna gaar zijn één deel blokjes zure appel en p/z.

Giet het water af als de aardappelen gaar zijn.

Prak.





Ik hoorde trouwens dat die Koevoet en die Neusturk voor een Erdogan krant werken, die de Holocaust en de Armeense genocide ontkent
De Masal Gazete
De hoofdredacteur is die beruchte Sayın Baykuş


En die Simpelsons, die had die genocide ook ontkent, maar nou in ene toch maar weer niet...
Ach ja, met zo'n kop kan je verwachten met een rare gek van doen te hebben...


En o ja, over rare gek gesproken: dat is het stiekeme van die religieuze idioot van de Partij voor de Mieren: die heeft een echtgenoot die miljonair is (handelt met AH en Jumbo, het grootkapitaal), dus die kan naar een normale kapper
Ach, veel maakt het niet uit
Citaat van die van de pot gerukte eend: "Het oorspronkelijke plan van God met de wereld lag heel ver weg van de dood, de reden ook waarom Adam en Eva vegetariër waren."
Bent u er nog?
Kijk dan even welke zwakzinnige debielen bij die partij als stemmentrekkers op de lijst staan...
Op uw stembiljet, want op de website zijn ze weggelaten!