donderdag 2 maart 2017

Culi filmpjes



Inkopen maar weer eens

Druivenjam
Zelf ook wel eens gemaakt
Moet fors pectine bij


Ik had al een hele rij van die Foodtube dingen liggen, en vandaag kwam er weer een

Over de keuken van Curaçao is nog niet bijster veel geschreven, dus Petra Possel was blij verrast met Modern Carribean Flavors, het boek van Helmi Smeulders. Eet en drink smakelijk!

Nou, of me dat gaat lukken na een tijdje naar die verkeerde mossel gekeken te hebben, dat weet ik niet...



De Caribische keuken


Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

"Funchi wordt gefrituurd"
Net als polenta: storten dus (en dus je stort niet als je het meteen gaat eten, mossel), afkoelen, in plakken snijden en dan frituren

En het is niet kEshi yEna maar kEsi yenA
(Keshy?)

En kijk. zie de domheid: "Over de keuken van Curacao is weinig geschreven", en dan blijkt het over de Caribische keuken te gaan... "Over de keuken van de Cariben is weinig geschreven?" Lazer op en informeer je, voordat je je bolle scheur open trekt, mossel!

Laat ze Kookkunst uit de Cariben zien; een lulliger boekje over die keuken bestaat niet...

En alsof de Creoolse keuken enkel op de Antillen voorkomt, de bedorven mossel... En o God! "Vertaald naar moderne gerechten"! Kan dus rechtstreeks de prullenbak in...



Met ansjovis en rum


Coq au vin


Zie hier

Nou hou ik, samen met Maigret, veel meer van Coq au Riesling, maar goed
Verschil moet er zijn

"Restaurant allaferm, en we gaan kokkovin maken"

"Snijden we de kop eraf, daar doen we niks mee"
Nooit van hanekammen (Sauce financière!) gehoord, de boer
En de kloten (de "niertjes") flikkert ie dus ook weg

Wat leer je hiervan nou allemaal? Toch geen ene ruk meer dan van een AH video'tje?

"Ik snij het gal weg"
"Zeezout oftewel fleur de sel"

En moet je de kleur van die wijn zien!
Château Mal de Tête...

Je ken je beter ophangen dan daar gaan eten...



Lübecker marsepein, de allerbeste


Tempeh


Moet je het ontzagwekkende geklungel zien hier

Roeren in de pan met een soeplepel, die palmsuiker snijden met een broodmes...

Ja, tempeh frituren, want elke andere bereiding resulteert in een vies product


Zie hier ook weer zo een

Komen ze half uit Indonesië en dan denken ze dat ze dus Indonesisch kunnen koken...

De onprofessionaliteit spat ervan af...

"In Indonesië mensen koken nooit in boter"
Volgende filmpje: Indonesische kip in boter


Zie die kip hier

Ik heb er niet naar gekeken want ik kan dat onprofessionele gekwaak niet meer aanzien



Zoet Spaans paprikapoeder
Dat zie je niet veel


O ja

We krijgen ook nog dit hier te zien.

Prima restaurant, maar net zo als ik niet met het slachten van dieren geconfronteerd wil worden (die doos Thieme vindt dat laf), wens ik ook niet met dit soort gedrochten geconfronteerd te worden, bah...

Ik wil lekker kunnen eten zonder vieze dingen te hoeven zien

Mag dat, ja?




Tip

Als je één pak filodeeg nodig hebt, en je koopt het bij AH, koop dan een stuk of vijf, zes pakken
Met enig geluk heb je dan nét genoeg bruikbare vellen