zaterdag 11 maart 2017

Elsevier




Bram Hahn


Daar had ik nog een stapeltje van liggen

Schreef ik al eerder en dat is nog steeds zo

Dank PJ!



Wasabi

"Van Rijswijk raspt de wasabi op een plankje met ruwe haaienhuid. Zo krijg je de fijnste puree; en hoe fijner, hoe meer smaak vrijkomt"
Lees "hoe meer smaak ontsnapt als de etherische oliën verdampen, als je het niet meteen ergens onder mengt"

"Daarom verkoopt hij ook reeds gepureerde wasabi in potjes van 10 gram voor 5 euro"
Jazeker!
Verzendkosten € 29,75!
Lazer op met je nep





Tomatenrassen


Jazeker!
Sylvia Witteman schreef er laatst ook over:
Kookboekenvertalingen zijn vaak een totale ramp
Uhh, Nederlandse kookboekenvertalingen, ja!

Zo'n vertaling mag het vrouwtje doen van de chirurg die de directeur van Fontaine laatst aan zijn prostaat heeft geholpen

Verder niks interessants in dit artikel



Cobia


Nieuw soort kweekvis

Nergens te koop dus waar schrijf je over...



Euchred: lees Pickled


Cevennes uien


Dit verhaal klopt geheel!

Zoete uien

"Stoof in boter op heel laag vuur tot ze zacht en glazig zijn"
Uhh, "Stoof heel lang en langzaam in boter..."

"Gratineer met kaas"
Uhh, "Maak een ovenschotel met aardappelen, kaas en die uien", dat is een stuk beter



Afkeer van fruit/zoet in gerechten


Hier is ook een heel bekende voormalige culischrijfster aan het woord...

"Gewoontes en trends zijn er om je tegen af te zetten"
Nou, dat weet ik niet zo
Ik zet me af tegen gekwaak en gelul...
Volkskrant en NRC (culi dan dus) zeg maar...

"In Azië wordt onrijp vruchtvlees in salades gebruikt"
Wacht even
"groene papaya" en "groene mango" is ff wel wat anders dan "onrijp"...




In je eentje eten


"Ga nooit maar dan ook nooit in je eentje uit eten"
"Gasten die alleen eten worden toch een beetje beschouwd als beklagenswaardige figuren"

Meneer Hahn, luister eens heel goed

Ik eet richting honderd keer per jaar in een restaurant (niet dat ik dat wil, want ik kook zelf altijd stukken beter, maar ja)

De keren dat ik slecht eet, meneer Hahn, die moet je met een lampje zoeken

Niet dat ik dan in die restaurants fantastisch eet, maar ik eet nauwelijks ooit slecht

Want, meneer Hahn, en blijkbaar in tegenstelling tot u, weet ik bijna feilloos een kaart te interpreteren (en ik eet dan ook nooit in tenten waar geen kaart buiten hangt of "Wij hanteren geen kaart")
Daarnaast kan ik zowat feilloos een restaurantinterieur interpreteren...

Tsja meneer Hahn
Het is net zoiets als schilderen of gedichten schrijven
Je kan wel willen, maar leren kan je het niet...



Het stuk ging trouwens over Solo Food van Janneke Vreugdeloos, de ontzagwekkende stiekemerd

"Hij bleek een vriendin te hebben", bah





Gezien?
Het tegenhouden van die Turkse minister?

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) en scroll naar onder naar de video

"Minister en consorten"?
Ordinaire viswijven...

En dat, dixit die Turkse fascist, Wilders ervan gaat profiteren?
Rutte!


En, o ja!

De ramsj begint!

voordeelboekenonline.nl

Hahahahahahahahahaha!!!!!!!