dinsdag 28 februari 2017

Domheid en verstand



Adzuki kiemen
Kleine Chinese Adzuki
Duurt tot vijf dagen
Grote, Japanse, gebruik je (niet gekiemd; gekookt) voor zoete gerechten


Zie culinaire
domheid
of moet ik zeggen de domme hype, hier (alle links hier in een nieuw venster)

"Vegetariërs kopen maar zelden voorgemaakte burgers, quorngehakt en zelfs tofu."
Hahahahahahahahaha!!!!!
Ga eens kijken bij Ecoplaza of zo'n soort tent!
Acht soorten gerookte-tofu-met-smaakje, zeven soorten seitan-met-smaakje...
Je kan het geen van beide naturel vinden!
Lazer op suffe doos en informeer je behoorlijk voordat je gelul gaat schrijven Godverdomme!

Volgt een enorme partij gekwaak, die eromheen draait, die ontkent dat een volledige maaltijd wél moet bestaan uit proteïne, koolhydraat en groente.
En waarom? Om de simpele reden dat die culinaire zwakzakken niet fatsoenlijk kúnnen koken met tofu, kaas, eieren, seitan...

Kwaak! Kwaak! Kwaak!



Gekookte gebakken eieren, cassave, snijbonen


Weer zo'n suffe vleesvervangertrut...

"Wie vleesvervangers weglaat die merkt dat een vegetarisch dieet niet duurder is dan een omnivorendieet"
Hebt u ooit eerder zo'n fantastische reclame gezien voor "Ik ben wel vegetariër maar ik kan nog geen ei bakken"?

"Groenteballetjes of burgers? Als je die per se wil, kan je ze zelf maken in een kwartier tijd, voor een fractie van de prijs waaraan ze in de winkel liggen."
Nou en? Wat heeft dat met "zonder vlees" te maken?

"Groenten en peulvruchten, de basiscomponenten van vegetarische voeding"
Als je niet kan koken wel ja...

"Dat gezond eten per definitie duurder is, is een cliché dat niet noodzakelijk hoeft te kloppen. Het is waar dat goedkope kant-en-klaarmaaltijden ongezonder zijn dan wanneer je het zelf maakt, maar dat wil niets zeggen over goedkoop voedsel an sich."
Dit is dat stiekeme achterbakse Wakker Dier en Partij voor de Dieren geredeneer, bestemd voor minus habentes en andere onnozelaars (uiterst sterk vertegenwoordigd onder vagoteriërs, verdomd!)

"Koop peulvruchten niet in blik, maar gedroogd en in grote verpakkingen. Kook ze allemaal samen en vries in wat je niet meteen nodig hebt."
Wat is nou milieuvriendelijker? Dat die fabriek met terugwinning van energie en zo een enorme hoeveelheid in ene kookt, of dat die vegotruzen thuis kleine beetjes gaan weken en urenlang koken?
De ongelofelijke ontsnapte vegetarische gekken...


En zie vooral ook hier!!

Maar toch: een ding: kan je goed koken dan is al deze informatie en discussie overbodig


En dan dit hier

Flikker op, en leer Godverdomme koken met ei en kaas en tofu en seitan, stelletje culinaire losers...


O! Nog een vegetarische superdoos hier

"Ik vind de vegetarische en veganistische keuken veel gevarieerder. Veel meer (vergeten) groenten en nieuwe smaakcombinaties. Vooral omdat je afstapt van de typische patatjes-groenten-vlees-driehoeksverhouding."

Ik kan maar beter een forse plank voor de kop hebben want anders komen ze er achter dat ik een culinair veenlijk ben...



Fa chong kip bakken


Verstand nu


Nop Maas praat

Prachtig
Eerlijk
Een lieve man
Een goede man
Objectief
Competent
En verstandig dus

Je moet er ff voor gaan zitten maar het is echt de moeite waard

1 zie hier
2 zie hier
3 zie hier ("irenisch"; mooi) (18.00: de essentie van dat deel drie gelazer)
4 zie hier

Veel conclusies, oa. "Schafthuizen" = "Poen", maar ja, dat wisten we natuurlijk al...


(Max Pam is een goeie vent, maar hij heeft zich fors laten inpakken door Schafthuizen)


Ook aardig: zie hier




Forel, Pieds de mouton, Libanees brood


Ik sta in "Gerard Reve Kroniek van een schuldig leven", Nop Maas, "Register op personen, periodieken en radio en tv-programma's"
Thiel, Maarten van, 632
Tussen Theresa van Avila en Thijn, Ed van (bien étonnés de se trouver ensemble, alle drie)

De student die Reve tijdens het weekend begeleidde herinnerde zich nog dat een meisje na afloop van de lezing aan Reve vroeg wat deze van de pil vond. De schrijver antwoordde:  'Mevrouw, dat vieze ding komt bij mij het huis niet in!'
Mededeling van Maarten van Thiel van 17 december 2009. Deze begeleider van Reve herinnerde zich nog, dat Reve 's nachts moeilijk zijn handen van hem af kon houden. De volgende ochtend moest hij verschaalde rode wijn drinken als toost op de maagd Maria. Toen ze, in de auto onderweg naar Utrecht, stilstonden in een file, begon Reve rukbewegingen te maken naar mensen in andere auto's.

Ja, want ik moest mee naar Amsterdam, dan ging ie tosti's bakken voor me
Ik bleek namelijk De Medogenloze Jongen

Niet meegegaan hoor, ondanks dat M met haar "keiharde indianentietjes" ook mee mocht...



Tempura escargot