zondag 5 maart 2017

Zielige pootjes














Maarten is een paar dagen weg. Mooi.

Ik was nog iets aan het zoeken en kwam het boek "Italiaans Koken Materclass" tegen. Zestig recepten van eenentwintig beroemde koks, verzameld door Maxine Clark. Boek ziet er mooi uit. Ik las over Bollito misto.

Vooral het intens zielige gedoe met de pootjes van het kalf zal voor mij wel reden zijn geweest het boek weg te leggen. Ik zie er echter nu toch een paar leuke in staan, o.a. Aardappelgnocchi van chef Claudio Pecorari.

Ik had de hond niet bij me en honger. Op weg naar huis passeer ik een zaak met een bord buiten: Pasteitjes. Ik naar binnen, er zitten een aantal lui druk te kletsen, ergens is een stil hoekje. Ik ga er zitten met mijn rug naar het lawaai. Ik heb het pasteitje bijna op, verschijnt ineens een ober vanachter "Smaakt het mevrouw?" Ik schrik en zeg luidkeels " Woehaa" (zoiets). Enfin, die man moest verschrikkelijk lachen en zei " Dat doen ze wel, mevrouw, in restaurants vragen of het smaakt". Ik "Dat wist ik niet, ik kom nooit in zulke zaken".

Dag, Loek