zaterdag 25 maart 2017

Ik had nog zo wat liggen



Shakashouka


Ik had nog wat knipsels en zo liggen



Het eerste hapje ging over het overlijden van Joop Witteveen

Als je dat zo leest, dan dringt één gedachte zich aan je op: wat moet dat een afschuwelijke man geweest zijn
Moet je die kop zien hier (alle links hier in een nieuw venster)

En die culinaire "wetenschap" van hem
Boekenwetenschap
Vandaar ook dat regelmatig Van Dam en Davidson valt, allebei auteurs waar culinaire simpelgeesten bij zweren

Hij schreef in Petits Propos Culinaires over "grote vogels"; zwaan, pauw, reiger, kraanvogel
Nooit gegeten natuurlijk, maar wel kwaak! kwaak! kwaak!

Hij schreef de Biblioteca Gastronomica, "Twee dikke rode banden waarin hij 6.500 gastronomische titels boekstaafde"; "Wie iets over aardappel wil weten, heeft het maar open te slaan om de juiste bronnen te vinden"
Vreemd dan toch dat ik er nooit ook maar het minste over heb gehoord...
Salonwetenschap...

Die Ronald Hoepel schijnt over die tiepe geschreven te hebben...

Parool: "Culinair historicus die wist hoe je reiger of stokvis klaarmaakt"
Lees: "Blaaskaak die zonder verstand van zaken doorlult wat hij ergens heeft gelezen"



Shangai paksoi opbinden


Een (al heel oud) stuk over Marqt (maar ik was er laatst en het klopt nog steeds hoor)(je krijgt schimmel op je zak als je er als normaal denkend mens enkel maar naar binnen kijkt)

Als je die winkel alleen al ziet, dan weet ja: daar komen holharsige types kokosbloemsuiker kopen want dat is "geen ongezonde suiker", en grachtengordelmongolen komen er kokosolie kopen "want dat is natuurlijk vet"

Maar vet is vet, en suiker is suiker mense

De oplichter, pardon, oprichter heet Quirijn Bolle Harses
O ja! Die ooit over Sylvia Witteman, na kritiek van haar op Marqt, schreef "Ik dacht dat we in hetzelfde kamp zaten", de ontzagwekkende stiekemerd

"Marqt is niet duur, mensen beleven Marqt als duur", de achterbakse marketinglul...

"Het probleem van Marqt is dat veel mensen niet op zoek zijn naar hoe het werkelijk zit"
Dit is gekwaak alla Thieme. "Het oorspronkelijke plan van God met de wereld lag heel ver weg van de dood, de reden ook waarom Adam en Eva vegetariër waren."

"Als het ons puur om de winst ging dan waren we wel goedkoper"
Kan die lul ff in de gracht springen?

48 papieren boterhamzakjes € 4,39...

"Zo min mogelijk E-nummers dus zo min mogelijk kilometers"
!] Of dat iets met mekaar te maken heeft
2] De gamba's liggen ontdooit (niet vers dus) in het schap naast de verse vis en komen uit Bangladesh... (En! O ja! "Dat ontdooien doen we als service voor onze klant!", God Gristus...)



Gestooofde sjalot, tagliatelle, koolvis, tkemali


Rode wijnen van AH

Daar heb ik ook een partij knipsels en notities van

Krijg je een aanbieding
Bordeaux
* Pey de Faure (normaliter redelijk maar op het moment van de aanbieding is het niks meer)
* Vieux Baudron (niet - te - zuipen; uilenzeik)
* Mouton Cadet (niet gekocht want ik wist al dat dat Château Mal de Tête is)

AH wijn aanbiedingen kunnen best redelijk zijn
Château la Marzenac was zo'n aanbieding van  6 november en prima!
Maar zodra ze een wijn die ze al lang voeren gaan afprijzen, dan weet je hoe laat het is

La Tulipe: Ik drink geen marketingwijn

Torres: altijd goed

Die wijn die niks meer dan Bordeaux heet
Die moet je eens eens in de maand kopen
Prima, niet te zuipen, redelijk, zuur, prima...

Château Fourcras Dupré, Listrac-Médoc
€ 11,99
Uilenzeik

Château Belvue Cuvée Prestige
Bah

Château de l'Abbaye
Gadverdamme...

Château La Fleur Laroze
€ 14,99
4,99 zou redelijk zijn



Sukadelappen van Schotse Hooglander


Rode wijn van AH die prijs-kwaliteit in orde is

Bardolino
Banda azul
Dourthe
Campo Viejo Rioja
Campo Viejo Tempranillo
Miolo Merlot
Niersteiner Spätburgunder (hebben ze die nog?)(dat is ook zoiets: valt iets op als nogal lekker dan is het drie weken later weg)
Viña Albali
Pey de Faure
Viñas del Vero, de biologische
Santa Cristina
Tapie
Domini
Fontanafredda



Tartiflette met Munster