zondag 13 januari 2019

De culinaire klap-ekster Smac van Dinther



Gewoon wéér foto's van inkopen vandaag
Vandaag India


Smak smak...


Zie eerdere posts over deze culinaire beuzelaar hier (alle links hier openen in een nieuw venster) en hier


Zo smaakt Slovenië

"de beste vrouwelijke chef-kok ter wereld"
"haar wereldberoemde restaurant"
Vreemd dan toch wel dat noch ik noch iemand uit mijn culinaire omgeving ooit van dat mens heeft gehoord... (Roš)

"de Nieuwe Sloveense Keuken, van jonge koks die alles in de wereld gezien hebben"
"In de gastronomie neemt de belangstelling voor de klassieke Sloveense keuken weer toe"
"de Sloveense Nouvelle Cuisine"
"Alles wat tegenwoordig hip is in de gastronomie had Slovenië al"
"bestek en borden zijn biologisch afbreekbaar!
"wat overblijft wordt uitgedeeld aan arme gezinnen"Kwaak! Kwaak! Kwaak!

"Langoustine met crème van plankton"
"gelatineachtige blokjes van runderpees"
"tapioca van brandnetel"
Vreet het zelf, ja!

"David, getooid met een woeste baard zet zijn gasten modernistisch eten voor"
"In de wijnkelder serveert hij ham van Hongaars varken en draait daarbij Bridge over Troubled Water op een oude pickup"
Daar moeten we heen Godverdomme!!



Semiya
Geroosterde vermicelli


Lowlands

Stoofpot van vleesvervanger
Alsof je dat spul kunt stoven...

Kaviaar van zeewier
Steak van watermeloen
Shoarma van knolselderij
Gerookte planktonboter
Desembrood van aardappelschillen
God God wat een gelul...

"De CO2 belasting wordt doorgerekend, daarom gebruiken we geen olijfolie maar koolzaadolie"
Smakelijk eten!



's Rijks kok

Hij geilt enorm op die Bijdendijk
Wedstrijd meest vuile kop van Nederland?
Joel Broekbaard is 100% nummer 1, maar deze vieze baard nummer 2!

"Poulet de Bastogne met dragon en prei"
Dat heet gewoon Poulet à l'estragon, ja
Poulet de Bastogne bestaat enkel in de Volkskrant, bij Marko Snuivers (zie hier), die trouwens ook geilt met die Onderdendijk



Idli rice
Daarmee maak je idli
Zie hier


Tobias Leenaert, veganist

Niet voor niks kaal geworden...

"Diep in ons hart willen we allemaal veganist worden"
Wat een lul...



Bok is prima vlees

Alweer die Joris Bijdegeit

"geit eten zit niet in de Nederlandse eetcultuur"
Niet gehinderd door enige kennis, en nooit van de Nederlandse vleesgeit, de Boergeit, gehoord hebbende...



Vuurwater

"Grappa wordt gemaakt van druiven"
Nou, van een heel apart soort druiven dan toch

En palinka wordt iha van abrikozen gemaakt, ja

"Net als bij wijn wordt gist toegevoegd"
De culinaire apelul...



Zure pruimenprut
Dat gebruik je in gerechten waar je in Georgië Tkemali bij geeft



Low Lekkerland

Alweer een geilpartij met die Bijdenlijk

Foto van drie vuile baardapen die ongetwijfeld zonder petje of netje in de keuken staan

"Boeren en producenten moeten de ruimte krijgen om bijzondere producten te maken"
Mogen ze dat dan niet of zo?

"Voedsel moet weer herkenbaar worden"
 "In de supermarkt zijn de meeste producten anoniem [wat "anoniem??] wat weer gepaard gaat met lagere kwaliteit"
"Als restaurants minder vlees op het menu zetten kan dat mensen thuis ook inspireren"
 Kwaak! Kwaak! Kwaak!

Volgen er drie recepten van die Achterdedijk

Knolselderij van het spit
"omdat het zilte van de oester de knolselderij als het ware optilt" (bij wijze van spreken als het ware zeg maar)
"Zelfs in sterrenrestaurants durven chefs knolselderij te gaan gebruiken en dat is een bewijs dat we steeds trotser zijn op wat we zelf hebben"

Millefeuille van rode biet
"De reacties zijn lovend"; kan je nagaan wat voor soort volk daar eet
"Het stukje kreeft hebben we weggedaan, net als Rembrandt in zijn latere jaren steeds meer streefde naar de essentie"
God Gristus wat een lullewapper

Die Opdendijk die kookt met "seru dashi" en met "tomasu". Als je een google doet op die producten dan krijg je enkel hits waar die Onderdendijk in voorkomt; zelfverzonnen flauwekul dus


Tartelette van geitenrendang

"Indische gerechten horen ook een plaats in de Nederlandse keuken te krijgen"
De omhoog gevallen zak heeft blijkbaar nog nooit gehoord van huisvrouwtjes die nasi en bami koken en sate'tjes serveren en een loempia frituren

"Giet de boemboe erover"
Nooit een boemboe gezien...



Yam meel dus



Het soort culinaire schreeuwers zoals die Blijdelijk en zijn idool Boer Jonnie, die moeten strapatsen verzinnen, om te kunnen verhullen dat ze niet gewoon een mooi simpel visje kunnen bakken

Ik had haast geschreven "Hetzelfde met die recensies van die Hilske Verspillen. Zie vandaag in de Volkskrant"

Maar dat is toch wat anders.

Smak en Bijdatlijk, dat is popi kwaak
Verspillen dat is kip zonder kop

Verspillen vandaag in de Volkskrant
Over Vieux Paris in Arnhem

Ze vergelijkt de kaart met die van Bouillon Chartier
"Waarom geen 'niet vlees niet vis' [popi!!] op de kaart zoals bij Bouillon Chartier: Œufs dur mayonnaise, of Poireaux vinaigrette?"

Zal ik dat eens vertellen, Volkskranttruus?
Omdat geen hond in Nederland prei met zure saus bestelt, en omdat elke Nederlandse restaurantbezoeker uiterst vreemd gaat kijken als ie op z'n bord twee halve gekookte eieren aantreft met een kwak mayo

En die twee gerechten, dat zijn twee heel klassieke Franse bistro voorgerechten
Dat is de reden waarom ze op de kaart staan
Niks "geen vlees of vis", suffe trut

En nog wat, Volkskrantdoos
Hoeveel vegetarische hoofdgerechten staan er bij Bouillon Chartier op de kaart?
Ja! Nul!
En mogen ze bij Vieux Paris Godverdomme zelf weten wat ze op de kaart zetten? Je kan die kaart toch zien voordat je er gaat eten? Zeik er dan ook niet over

En "bij Vieux Paris mogen er geen kinderen rondrennen"
Moeten we daar wat op tegen hebben Godverdomme?
En nog wat: niet suggereren dat dat in Frankrijk wel mag, want in Frankrijk rennen er geen kinderen rond in restaurants
Die kinderen die blijven namelijk thuis, en Fransen zijn te beschaafd om hun kinderen in restaurants te laten rondrennen
Dat doen enkel Nederlandse omhoog gevallen proleten
Niks "starre onwelwillendheid tegenover gasten", flikker op...



Hiermee maak je die idli