Omelet met Pimientos del Padrón
De paprika'tjes grillen
Steel eruit en met pitjes en al in stukken
Omelet maken met melk, p/z en Worcestershire
Enzovoorts
Hieronder
Pimientos del Padrón in beslag gefrituurd
Kippenhapjes in frisse marinade
Flink Shaohsing rijstwijn; de marinade moet goed vloeibaar worden
Ik gebruik tegenwoordig enkel nog de Taiwanese
Stukken mooier
Gebruik desnoods half medium half dry sherry
Thaise pikante fishsauce
Of fishsauce en sriracha of zo
Koreaanse rijstsiroop
Of ahornsiroop of zo
Filipijnse kokosazijn
Of ciderazijn
Limoensap
Proef of er mooi balans is, en of het mooi fris en iets zoet-pikant is
Een halve dag op een koele plek laten marineren (dijstukken of zo), regelmatig draaiend
Afgieten, droogdeppen en in pindaolie bakken
Erwtensoep
Dag 1
Erwten (geen split!) weken
Dag 2
Afgieten
In schoon water bijna gaar koken met knolselderij, wortel, prei, ui, knof, selderijblad en peterselie
En peper natuurlijk
Regelmatig roerend laten koelen op een rooster
Spliterwten goed spoelen en weken
Dag 3
Split afgieten
Bijna gaar koken in schoon water met varkenspoot, hamschijf, schenkelschijven van boven van de voorpoot, en speklappen
Regelmatig roerend laten koelen op een rooster
Dag 4
Vlees uit de pan scheppen en portioneren
Vel van de schenkels weggooien
Alles bij elkaar, wat inkoken terwijl je er hele grove Veluwse rookworsten in kookt
Op smaak met varkensblokjes (Thaise; betere toko), Worcestershire en peper
Worsten eruit
Regelmatig roerend laten koelen op een rooster
Dag 5
Grove Veluwse rookworst kleinsnijden en er weer in
Opwarmen
Vreten!
Mergpijpen
Neem enkel mergpijpen die aan beide zijden open zijn
Koken in runderbouillon, half uurtje
De bouillon op smaak met p/z
Merg (warm altijd!) uit de pijpen en op Brabants (AH) of Limburgs (Jumbo) rog
P/z
Eten
Bouillon drinken
Soepgroenten
Ik maak altijd een flinke hoeveelheid voor in de vriezer
Prei, winterwortel (niet te grof!), selderijblad, peterselie, ui, en knofvlokken
Mango-appel chutney
Groene mango: stukjes, suiker, een nacht, vocht ook gebruiken
Gele mango: stukken, zout, een nacht, schoonspoelen
Pinda olie, knof, palmsuiker, mosterdpoeder, gemberwortel, cayennepeper, Chutney massala...
Blokjes goudreinet erin bakken
Blokjes mango erbij (gele dus nog snijden)
Zachtjes tot moes koken
Op smaak met zwarte Chinese rijstazijn
Kreeg een Telegraaf bijlage, advertorial van een evenementenbedrijf
"Foodtrends voor 2019"
Je voelt het "gezond" en "minder vlees" al aankomen
"Je ziet spel-elementen [het woord alleen al] zoals karaoke en jeu de boules tijdens het eten"
Je moet er toch niet aan denken...
"initiatieven [weer zo'n modewoord] waarbij gasten wordt gevraagd zelf mee te koken of hun eigen bier te brouwen van oud brood"
"Bied gasten een ervaring!"
Kristus...
Foto hier (alle links hier openen in een nieuw venster) van de website van die evenementenpooier
Je zal maar ergens moeten eten waar door zo'n stel haarboeren gekookt wordt...
100% zeker zonder petjes op
Gadverdamme...
Die kale homo zal de baas wel zijn...