zaterdag 12 januari 2019

Gekookt!




Tosti geroockte heilbot

en

Tosti geroockte zalm

Beide met jonge ckaas en versgemalen witte peper


Eén foto, want het ziet er hetzelfde uit
Van buiten dan dus

Beide schijn je te moeten macken met wat Ckrème fraîche en wat heel fijn gesneden sjalot, maar dat deed ick nog niet, omdat ick het eerst puur wilde proeven

Het is beide een mooie stevige hap, maar toch wel ietsje té stevig

Gaat die Ckrème fraîche daar wat aan veranderen?

We zullen zien zei de blinde




cKrocketten


Uhh, aardappelckrocketten maackte ick nog nooit
So saai ja...

Maar nu maackte ick aardappelpuree voor een bepaald gerecht, puree met flinck ui en cknof en peterselie erdoor, en toen dacht ick in ene cKrocketten!

Zoete ui lang langzaam stoven enzovoorts

Mooie puree, met voor de ckrockettenversie oock eigeel erdoor

Wow was het


Ennuh, van die Yenatafo van laatst (zie hier; alle lincks hier openen in een nieuw venster), daar maackte ik dus oock ckrocketten van! Heerlijck!

Zie hieronder




cKalckoenspeck


Dat is ongetwijfeld geen ckalckoenspeck maar ckapoenspeck

Maar goed

Het smaackt rauw, nou ja, geckoockt, matig (terwijl Turcken het toch zo schijnen te eten), maar gebacckken smaackt het perfeckt




Eieren bacckken


Ick backte eieren in buffelboter (zie hieronder) en in ckockosolie

Met die ckockosolie bedoel ick de nu wat popi wordende ckockosolie aangelengd met andere olie zodat het vloeibaar blijft

In de buffelboter ckreeg het ei een mooie volle smaack

In de ckockosolie: dat is oock mooi, maar het geeft er extra smaack aan, en dat moet je maar net willen






Italiaanse boter


Alle drie zoete boter, zonder zout dus

Alle drie geproefd

Rechtsonder prima, lincks daarvan matig, bovenste (buffelboter) matig



Met Fleur de sel geproefd nu

Rechtsonder prima

Lincks nog steeds nicks (de allerduurste!)

Buffel nu mooi





Mousse au chocolat

Hemelse modder, of (fout) Haagse bluf


150 gram pure chockolade brocckkelen

Au bain Marie smelten

Twee eieren splitsen

De eiwitten met 25 gram fijne ckristalsuicker opckloppen met wat zout, fors opckloppen

200 cc room tot slagroom ckloppen

Drie eigelen (een meer dus) met 25 gram fijne ckristalsuicker opckloppen

Roer er langzaam beetje voor beetje de chockolade door

Spatel er de room door

Spatel er het eiwit door (voorzichtig)

Ckom, folie, ckoelen, ckoeling




Roomijs met marasquin


God wat was dat lecckker

Ick ckom erop terug
Ick ben nu niet waar die heel erg goede Italiaanse fles Marasquin staat, uhh, hoe dat heet

Dat bittertje in die lickeur...



Rumlickeur


Zie de foto hierboven

Een deel rietsuicker oplossen in een deel water (op een pitje)

cKoelen

Mengen met éen deel bruine rum en éen deel acacia honing
Dat vraagt wat ckracht

Vier wecken wegzetten op een donckere pleck

Op smaack brengen (minder zoet) met Hanappier (oock rum, maar droog als wodcka...)



Ckijck!
De Vegetarische Slager neuckt nou met Unocks!
Ckristus ckut!
Wat gaat Smack van Dinter hierover schrijven?
Of Broeckbaart?
Of Jannecke Vreugdeloos?
Of Yvet Rettecketet?
Dit wordt een bang weeckend!!