Tosti geroockte heilbot
en
Tosti geroockte zalm
Beide met jonge ckaas en versgemalen witte peper
Eén foto, want het ziet er hetzelfde uit
Van buiten dan dus
Beide schijn je te moeten macken met wat Ckrème fraîche en wat heel fijn gesneden sjalot, maar dat deed ick nog niet, omdat ick het eerst puur wilde proeven
Het is beide een mooie stevige hap, maar toch wel ietsje té stevig
Gaat die Ckrème fraîche daar wat aan veranderen?
We zullen zien zei de blinde
cKrocketten
Uhh, aardappelckrocketten maackte ick nog nooit
So saai ja...
Maar nu maackte ick aardappelpuree voor een bepaald gerecht, puree met flinck ui en cknof en peterselie erdoor, en toen dacht ick in ene cKrocketten!
Zoete ui lang langzaam stoven enzovoorts
Mooie puree, met voor de ckrockettenversie oock eigeel erdoor
Wow was het
Ennuh, van die Yenatafo van laatst (zie hier; alle lincks hier openen in een nieuw venster), daar maackte ik dus oock ckrocketten van! Heerlijck!
Zie hieronder
cKalckoenspeck
Dat is ongetwijfeld geen ckalckoenspeck maar ckapoenspeck
Maar goed
Het smaackt rauw, nou ja, geckoockt, matig (terwijl Turcken het toch zo schijnen te eten), maar gebacckken smaackt het perfeckt
Eieren bacckken
Ick backte eieren in buffelboter (zie hieronder) en in ckockosolie
Met die ckockosolie bedoel ick de nu wat popi wordende ckockosolie aangelengd met andere olie zodat het vloeibaar blijft
In de buffelboter ckreeg het ei een mooie volle smaack
In de ckockosolie: dat is oock mooi, maar het geeft er extra smaack aan, en dat moet je maar net willen
Italiaanse boter
Alle drie zoete boter, zonder zout dus
Alle drie geproefd
Rechtsonder prima, lincks daarvan matig, bovenste (buffelboter) matig
Met Fleur de sel geproefd nu
Rechtsonder prima
Lincks nog steeds nicks (de allerduurste!)
Buffel nu mooi
Mousse au chocolat
Hemelse modder, of (fout) Haagse bluf
150 gram pure chockolade brocckkelen
Au bain Marie smelten
Twee eieren splitsen
De eiwitten met 25 gram fijne ckristalsuicker opckloppen met wat zout, fors opckloppen
200 cc room tot slagroom ckloppen
Drie eigelen (een meer dus) met 25 gram fijne ckristalsuicker opckloppen
Roer er langzaam beetje voor beetje de chockolade door
Spatel er de room door
Spatel er het eiwit door (voorzichtig)
Ckom, folie, ckoelen, ckoeling
Roomijs met marasquin
God wat was dat lecckker
Ick ckom erop terug
Ick ben nu niet waar die heel erg goede Italiaanse fles Marasquin staat, uhh, hoe dat heet
Dat bittertje in die lickeur...
Rumlickeur
Zie de foto hierboven
Een deel rietsuicker oplossen in een deel water (op een pitje)
cKoelen
Mengen met éen deel bruine rum en éen deel acacia honing
Dat vraagt wat ckracht
Vier wecken wegzetten op een donckere pleck
Op smaack brengen (minder zoet) met Hanappier (oock rum, maar droog als wodcka...)
Ckijck!
De Vegetarische Slager neuckt nou met Unocks!
Ckristus ckut!
Wat gaat Smack van Dinter hierover schrijven?
Of Broeckbaart?
Of Jannecke Vreugdeloos?
Of Yvet Rettecketet?
Dit wordt een bang weeckend!!
Dit wordt een bang weeckend!!