Niet vragen wat het kost...
Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Maigret (6)
Zijn favoriete restaurants in Parijs
L'Impasse
4, Impasse Guéménée
Daar at hij altijd blanquette
Gebonden saus met witte wijn, bouillon en room
Kalf of kip
Champignons
Dat serveer je in Vol au vents, ook wel Bouchées à la reine
Het restaurant bestaat niet meer
Of beter: nu heet het Capitaine
Au Petit Tonneau
20, Rue Surcouf
"Ritueel" at hij daar Tourte campagnarde
Zie hier
Camembert zit erin
En aardappelen, champignons, Crème fraîche, spekjes...
Zie een recept hier
Bestaat nog steeds!
Zie hier
Maar ja, die Tourte staat niet meer op de kaart...
La Ferme de Mathurins
17, Rue Vignon
Hij eet er vooral graag Jambon à la crème
Gekookte ham in roomsaus
(We praten over Jambon de Paris natuurlijk, Jambon blanc)
(Geen York ham!)
Opgerolde plakken (niet te dun!) in een ovenschotel
Room, tomatenpuree, p/z en wat cayenne mengen en dat erover en de oven in
Het restaurant bestaat nog steeds, maar is wel een heel ander soort tent geworden
Jazz diners...
Zie hier
Dat stukje vet gaan we gebruiken om de grilpan in te vetten
Le Restaurant du Marché
59, Rue de Dantzig
Waar hij "de omelet met eendenvel niet kan weigeren"
Omelet met kaantjes van eendenvel
Klassiek met ook cantharellen
Behoeft geen uitleg
Nou ja, zie een recept hier
Het restaurant bestaat nog
Zie hier
Die omelet hebben ze niet meer
Wel een Parmentier de canard
Filosoof van eend, zeg maar
Dat moet erg lekker zijn...
Dat gaan we maken!
Dat moet het lekkerste van het lekkerste zijn
Confit de canard, veel ui (van te voren lang langzaam gestoofd), Crème fraîche, puree, oven...
Wow...
Chez Benoît
20, Rue Saint-Martin
"waar hij altijd vooraf Salade de Bœuf neemt"
Dat is het best vergelijkbaar met een huzarensalade, maar dan niet met gekookte ham, maar met resten runder-braadvlees
Je gebruikt iha en onder andere sperziebonen en tomaat
Maar ook cheddar en croutons
Dressing: mayo met melk, Dijon mosterd, mierikswortel en wat suiker en wat tijm
Het restaurant bestaat nog en heeft zelfs een ster
Zie hier
Die salade hebben ze niet meer, maar wel een mooie met ossentong en romaine sla en mosterd dressing
Chez Léon
32, Rue Legendre
"daar wacht altijd een petit salé met linzen op hem"
Gepekeld varkensvlees, meestal van de borst
Ontzouten, koken, en zowat altijd serveren met linzen
Ook dit restaurant bestaat nog
Zie hier
En nee, geen Petit salé meer op de kaart
Paddo's, kriel, foie gras...
Zie de volgende aflevering hier