Uienstamp
Met kaassaus
Stoof zoete ui lang in boter, op heel laag vuur en met een deksel op de pan
Deksel eraf, witte wijn, wat Oxo of zo, peper en knof, ietsje hoger vuur
Niet laten droogkoken
Maak puree met nootmuskaat, witte peper, zout, melk, boter, Worcestershire, peterselie
Meng met de uien maar houd wat ui apart
Vette ovenschotel, glad strijken, boterspuit, paneermeel, boterspuit, oven
Saus: boter, olijfolie, uienspul...
Bloem...
Witte wijn...
Gorgonzola piccante en geraspte belegen Goudse...
Op smaak met armagnac en citroen
Friet
Met gemarineerde kippenvleugels en tomatensaus
Marineer de kippenvleugels in zoute ketjap, gembersiroop, rijstwijn (van kleefrijst), citroensap en Sambal tomat
Regelmatig draaien
Maak tomatensaus met rijstwijn (gewone), en gebruik iig versgemalen korianderzaad en fijngewreven komijn
Vleugels op bakpapier in de oven bakken, regelmatig draaien en inkwasten
Friet bakken
Gebakken aardappelen
Met bief en champignons
Maak mooie runderbouillon
Aardappelen in schijven en 2/3 gaar koken
Langzaam bruinbakken in ganzenvet
Olijfolie, ui, knof, grof gemalen zwarte peper...
Champignonschijfjes en goed husselen
Wat bouillon erbij en wat stoven
Proef op p/z
Hete bouillon, dunne plakjes bief er kort in en zeer snel serveren
Mosterdpoeder over de aardappelen
Ovenaardappelen
Met Harzer kaas en met prei
Aardappelschijven 2/3 gaar koken
In een vette ovenschaal met p/z en nootmuskaat
Boter, olijfolie, flink ui en knof...
Een deel eruit nemen en flink fijngesneden prei erin
Goed husselen
Room, witte wijn, basilicum en rozemarijn (beide droog) over de prei, en p/z
Prei garen
De prei over de aardappelen
Daarop de kaas
Daarop de rest van de ui
Oven
Ananasplant in de bromeliaverzameling
Stamppot rauwe andijvie
Gemarineerde kip-dijstukken
Marineer de kip in Dark soy, geperste knof, zeer fijn gesneden rode peper, iets pindaolie en iets sesamolie, Gula djawa (geraspt), zwarte rijstazijn, mosterdpoeder, citroenrasp, rijstmelasse
Dit lijkt oosters maar het is Mississippi Chinees of zoiets
Regelmatig draaien
Op bakpapier in de oven, regelmatig draaien en bedruipen
Die stamppot, dat weet u zelf wel