woensdag 9 januari 2019

Kookboeken, algemeen



Vandaag weer eens inkopen
Dit is duidelijk mooier van smaak dan gewone gerookte forel



100 recepten met de blikopener


Een flauwekulboek wat nergens wat aan toevoegt

Je pent een recept over en een van de ingrediënten daar maak je de blikversie van

Anaïsa (de naam alleen al) Bruchner, zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)

Als je ziet wat ze nog meer heeft geschreven, 100 recepten met de staafmixer, 100 recepten met de broodbakmachine, dan weet je dat het een ontzagwekkende trut moet zijn

Een mislukte Anaïs Nin, die zelf ook al mislukt was


Groene salade met bamboescheuten
Rauw uit het blik...

Palmharten omwikkelen met rauwe ham en ze dippen in aioli...

Kastanjesoep met tomaat
Hoe krijg je het Godverdomme verzonnen...

Ui bakken in ganzenvet
"Het is nodig om vaak te roeren, om aanbakken te voorkomen"
Die culinaire doos doet dat dus op hoog vuur...


Het lag in de Ramsj, naast Otto Kleynepik


Ga ik er wat uit maken?

Nee natuurlijk!



Geroosterde semyia vermicelli
India
Voor zoetigheid
Heerlijk in goede kippenbouillon


Favorieten van la Place


Een heel aardig boek van Jumbo

"Haal ambachtelijk gemalen meel bij de korenmolen"
"Ontdek spannende ingrediënten in de Aziatische supermarkt"
Dat zal je in een AH kookboek niet lezen...

Ook niet bij AH: hoe bak je zelf verse friet

Prima recepten, niet echt spannend maar vergeleken met de Allerhande is dit 20 keer leuker

Foutje: in Pho doen ze wortel

En Marokkaanse hamburger met panko erdoor, dat is natuurlijk een beetje raar




Ga ik er wat uit maken?

Ja!


Ik ga weer eens Brioche maken!

Ze leggen uit hoe je Pain mousseline maakt, de vorm bedoel ik

Heel klassiek
Niet op gaan zoeken want het was al bijna onbekend toen internet werd uitgevonden

Zie hier
Op dit weblog, ja!

Mousseline slaat op dat gaas boven in een koksmuts


En ik ga eindelijk eens een keer Focaccia maken


En zanddeeg! Pâte sablée!

Bodempjes, daarin vla, daarop rumkersen of zo!



Rode Schwarzriesling kan soms zo enorm lekker zijn
Veel gebruikt in champagne (Pinot meunier)


Ik had nóg een kookboek

Nieuw Margriet Kookboek

Wina Born

1978

Zo goed dat ik er een aparte uitzending aan ga wijden!

Born was gewoon heel goed, en dat was dan ook precies de reden dat de Dikke van Damp zo'n hekel aan haar had

Born kon wél koken