Vandaag Filipijnse inkopen
Filipijns koksmes
Het is allemaal werkelijk ongelofelijk
Hoe komt dat culivolk in de kranten toch zo ongelofelijk dom...
Ja, of denken die dat hun publiek gewoon te stom is om voor den duvel te dansen en dat ze kunnen lullen wat ze willen?
Sake Slootweg in de Volkskrant
Daar gaat ie
Tamagoyaki
Kijk eerst eens hoe je dat wél maakt en eet
Zie hier vanaf 2.00
(alle links hier openen in een nieuw venster)
De eerste mislukt altijd, maar dan maakt niet uit want die komt in het midden te zitten
Maar goed, wat maak je van die tamagoyaki die je in je tamago maakte? Tamago nigiri sushi!
Zie hier
Bananenbloemen
Gaan we gebruiken in dit hier
Die vinegar is op de Filipijnen natuurlijk Cane vinegar, zie twee plaatjes verder
Maar nu die Klootweg
Die gaat dat maken in een ronde pan!
Kan je je dat voorstellen?
Dat hou je toch niet voor mogelijk!
"dan wordt de omelet steeds langer", God wat een paardelul...
"Schuif de omelet naar de rand van de pan", dat wil ik zien in een ronde pan!
(Uhh, ik heb natuurlijk wel zo'n tamago; zie het tweede recept hier!)
(Zie dat ik wat meer rolletjes-tamagoyaki maak)
En je zag wat je ermee maakt
Tamago nigiri sushi
Maar die aap stopt die omelet in een Bento box...
"na jaren van zware Franse omeletten" (cursivering van mij)
Als je niet kan koken wel ja
Hij gebruikt suiker!
Mirin, ja!
"Zonnebloemolie"
Invetten met kalfsniervet, ja!
Elke zichzelf respecterende kok die Japanse dingen maakt heeft dat in de vriezer liggen, ja!
God Gristus wat een apelullen bij mekaar...
Filipijnse maispasta, maar het is ook een gerecht
Zie hier
Die artikelen van die man, dat is echt
een litanie van gelul
Hij gebruikt hele kardemompeulen
Wiki: "vaak ook de peulen, om redenen van de prijs"
Dat pilau de Afrikaanse naam van pilav is
(Dat pilau dus altijd Afrikaans is, bedoelt hij)
Dat hij de "oudtante" van een 19 jarig Amerikaans meisje wordt
De zich om de haverklap als homo afficherende zak
Dan ben je geen homo maar een nicht of een flikker
Gaat ie ergens in Utrecht koken
Moet ie kookboeken meenemen...
Gaat ie spaghetti maken met ansjovis en pangrattato
Gejat van Sylvia Witteman
Zie hier
Bacalhao kroketten met port...
"Een Zwitsers misterie"
Nou, dat zijn gewoon Reibekuchen hoor
Dat eten ze zelfs in Limburg
En dat bak je niet, dat frituur je
Dat Espelette peper een "milde en zoete smaak" heeft, de culinaire drol
Gnocchi maken zonder er ribbels in te drukken...
Tarte Tatin met tomaat
"Dat is wel erg 2015 hoor"
Wat dacht je van 1990?
"baccalá [baccalà, ja] mantecato"
En dan denken dat dat van stokvis wordt gemaakt...
Nooit gehoord van stoccafiso maar wel erover kwaken in de krant
Koreaanse gefrituurde kip
Ik zal eens wat vertellen, over die kip die je vóór het frituren door aardappelzetmeel (dát zetmeel dus, ja) haalt
Dat is hetzelfde procedé als Agedashi tofu
De essentie is dat die tofu of die kip vochtig moet zijn, dus niks door p/z en gemberpoeder halen
Dat haal je vochtig door bloem en zo krijg je dan het essentiële deegpapje op je product, oftewel een tempura effect
En trouwens in Korea gebruiken ze bloem van zoete aardappel
Maar je kan net zo goed een lantarenpaal gaan uitleggen hoe je Abura age maakt...