vrijdag 4 januari 2019

Twee etentjes




Dag 1


We borrelden en voorafden  met Chianti riserva en gerookte eendenborst

Jawel... Vooraf...

En ik ben vergeten welke witte wijn we bij het hoofdgerecht hadden

Witte Côtes du Rhône?




Heilbot met tomatenrisotto

Mooie heilbotmoten op aluminiumfolie waarop plakken gerookte heilbot klaar liggen

Op de verse heilbot nog een plakje, en dan pakketjes maken, uhh, papillottes dan dus

Oven

Risotto maken

Je hebt al klaar kalfsbouillon aangemaakt met tomatenpuree en op smaak met p/z en wat stevige witte wijn

Boter, sjalot, knof...

Witte wijn, rijst (neem hier Vialone nano) met wat rozemarijn, bouillon enzovoorts

Basilicum en zwarte peper erdoor

De foto had beter gekund...





Bij de koffie een glaasje mirabellenlikeur





Laurent Perrier Cuvée rosé zoals ieder jaar

Want het was de 31e



Gemberbollen

Gewoon iha oliebollenrecept, maar dan enkel met bloem, gist, zout en melk (bloem melk 1 op 1)

Wel een mooie schep rietsuiker erdoor, en op 500 bloem/melk één losgeklopt ei

En natuurlijk fiks bakgember door het deeg (klop die met het ei los)

Afgedekt een uur rijzen





Dag 2


Eerst een mooie Gewurtztraminer

2014

Hieronder de fles die ik een dezer dagen kocht om de lege plek op te vullen

Van de oude was het etiket weggerimpeld





Salame spianata uit Calabria

Hot!

Eigenlijk een soort chorizo





Tilsit havarti, kriel en zoete ui


De ui lang en langzaam stoven met boter onder een deksel

Later wat witte wijn erbij, wat knof en wat Oxo

Deksel eraf

Cru la Maqueline bij dit gerecht





Krieltjes half gaar koken

Vette ovenschotel

Kriel, ui, Tilsit (repen)

Oven





Bosaardbei likeur


Kersen-amarene ijs

Hieronder het mengsel wat de ijsmachine in ging