Systeem 1
Marineren (hier met oa. lemon curd)
Uitlekken, droogdeppen, aanbakken
Stoven in de marinade
Uitlekken, droogdeppen, aanbakken
Stoven in de marinade
Ik heb er al een paar keer over geschreven
Zie het hoofdartikel hier
Alle links hier openen in een nieuw venster
Dat is de praktijk
Klik niet in de artikelen op links maar klik nu hier (nieuw venster dus)
Dat is de theorie
Ga verder met de links hieronder; dan krijg je ze allemaal te zien (misschien moet je wat scrollen)
Zie de Suri vleugels hier
Met kleefrijstwijn zie hier (met andere kipdelen, maar dat maakt niet uit)
En zie die met Lemon curd hier
Dit is een product van het andere systeem
Marineren, uitlekken
Oven en regelmatig met de marinade bekwasten
Wat maakte ik nog meer?
Eclectisch kippenvleugels
Chinese pruimenwijn voor het zoet
Japanse Aka miso, gerstmiso, voor het zout
Limoensap voor het zuur
Surinaamse sambal voor het heet
Knof, ui en laos
En wat Thin soy, want die miso zout niet zo sterk
Marineer een flinke tijd op kamertemperatuur en draai zeer regelmatig
(Dat doe je altijd zo)
Op bakpapier op een rooster, bedruipen
In de oven op 180°
Na vijf minuten bedruipen
Na vijf minuten draaien en bedruipen
Na vijf minuten bedruipen,
Na vijf minuten draaien, bedruipen, oven uit en dicht en dicht laten tot het is afgekoeld
(Ook dat doe je altijd zo)
Zie hieronder
Wat maakte ik vervolgens?
Kippenvleugels met Tian mian jiang
Zie dat spul hier
Marinade met rijstwijn (Hua tiao, een wat beter soort Shaohsing), dat spul, ui, geperste knof, Light soy, Szechuan pepper oil (dat is niet die ongevoelig makende van Szechuan peper, maar die rode van Szechuan pepers, wat limoen
Net als de meeste keren maak ik daarna een aangepaste versie
Ik ga nu als rijstwijn Kwantung mijiu gebruiken (witte, van kleefrijst), wat extra zout (miso) en wat extra hot (Louisiana saus van groene habanero)
Daarnaast zou wat vijfkruidenpoeder er enorm goed bij smaken
Dit alles ondanks het feit dat de eerste versie de mooiste kippenvleugels tot nu toe was, en ook heel goed te eten minder zout en minder heet
Zie hieronder
En hoe gaan we verder, na de tweede versie van de Tian mian jiang chickenwings?
Dat zal gaan op basis van een lijstje ingrediënten, waaruit ik de marinade ga samenstellen
En ik neig (nijg?) (of is dat Lennaert?) (van wie ik nog een tientje krijg) naar systeem 2, niet stoven in de marinade dus (alhoewel dat voor die lemon curd dingen noodzakelijk was, en zie hieronder)
Dit zijn die Suri's in hun marinade
Die zijn ook gestoofd, in gember-tomatensaus gemaakt met de marinade
Zout
Zo heb je gele Soybean paste (en dan bedoel ik dit hier)
Koreaanse idem, doenjang, zie hier
Fermented bean curd, zie hier, maar het is dus geen "tofu" maar spul wat je gebruikt als zout
Hot
Gochujang natuurlijk, Korea, zie hier
En nou kunnen we eindelijk weg uit Azië richting Midden- en Zuid-Amerikaanse pepers
Gele habanero-mosterdsaus uit Barbados, zie hier
En een saus die ik zelf ga maken van Cascabel pepers, zie hier
Dit zijn die Surinamers in hun saus
Wat nog meer?
Zoet natuurlijk!
Bitterzoete zwarte boekweithoning
Zie hier
Zoutzoete rietsuikermelasse van Horizon
Zie hier
En een product wat zo ongelofelijk mooi werkt altijd in de keuken: Korean corn syrup
Dit maakte ik ermee, like wow man: hier
Aardappelen met stroop...
En altijd ui en knof!!!!!!!!!!!!!
Dit is die marinade met die pruimenwijn