woensdag 6 juni 2018

Gerookt (2)




Zie de eerste aflevering van deze mini serie hier 

(alle links hier in een nieuw venster)



Gerookte gesauteerde zalm


Sauteer niet te dun gesneden stukken gerookte zalm ("snippers" zijn hiervoor prima geschikt) in hete boter

Leg op warme borden, roer citroensap door de boter en serveer de boter over de zalm




Soep van gerookte bokking


Blend goed schoongemaakte bokking met visbouillon

Voeg visbouillon toe tot soepdikte en breng aan de kook
Proef op peper

Klop ei goed homogeen met room en laat het wat dik worden au bain Marie

Werk door de soep

Serveer met bieslook erover




Soep met gerookte vis en mais


Gebruik geen gerookte zalm of makreel maar gerookte bokking of haring of zo

Haal de filets van de vis en haal daar het vel af

Leg ze in een pan, bestrooi met gesnipperde ui en giet er melk bij; de vis moet onderstaan
Breng niet te snel aan de kook met wat peperkorrels en laurier, en laat 12 minuten zachtjes doorkoken

Haal de vis uit de pan, zeef de vloeistof, doe die terug in de pan, laat aan de kook komen en bind met maizena

Trek de vis in stukjes, doe terug in de pan en voeg ook uitgelekte mais toe

Breng tot bijna aan de kook en serveer na op zout geproefd te hebben




Gerookte heilbot, forel-eitjes en radijs


Kook eieren hard

Snij kop kont van radijsjes en leg ze een half uur in koud water
Afgieten, drogen

Vul per persoon een half gekookt eiwit met forel-eitjes

Maak mooie borden met sla, gerookte heilbot, radijs en het gevulde ei

Eet de heilbot met de radijs, en het ei dus met de forel-eitjes





Zie de volgende aflevering hier