Ff eerst over kippenvleugels iha hier op deze site
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)!
En zie hier!
Met de Suri hieronder erbij heb je nog nooit zo'n uitgebreide kippenvleugel-lekkere-receptenverzameling bij mekaar gezien...
Like wow man
Kippenvleugels, Suri gemarineerd
Accent op tomaat en gember
Eerste foto boven: marineren
Tweede: met ingekookte marinade = saus
Marinade: gembersiroop, ketjap manis, rijstwijn (rode Chinese, verder maakt het niks uit), limoensap, Salsa de habanero verde (groene Tabasco zeg maar, maar dan veel beter)
Bedenk nog eens dat gember en tomaat (die komt later) essentieel zijn hier
Marineer dus, en draai regelmatig gedurende enkele uren, op koele temperatuur, niet koud
Lek, en dep droog
Bak de vleugels in pindaolie / uit de pan
Bak trasi, gemberwortel, ui, knof, rawit, gebroken komijnzaad...
Tomatenpuree, vijfkruidenpoeder, de marinade...
Kip erin en garen, eventueel met wat kippenbouillon, en inkoken
Het moet mooi ingekookt zijn als de kip net gaar is, dus vrij hoog vuur
Proef op zout
Salade Guillaume Tell
Het hoort met Zwitserse Emmentaler, ik maakte het met Tynjetaler
Foto hierboven
Maak een dressing van één op één volle yoghurt en goede mayo (Heinz!)
Wat amontillado, gebroken komijnzaad, Worcestershire, selderijzout, Tabasco
Granny Smith in blokjes snijden en meteen door de dressing roeren
Kaasblokjes erdoor, en blokjes Jambon blanc / Jambon de Paris (doet u maar gewone gekookte ham)
Koel
Petites oignons à la monégasque
Kijk, daar had ik het gisteren over
Flink rode port, iets water, flink rode wijnazijn, ietsje olijfolie, wat gele basterdsuiker, tomatenpuree, tijm, laurier, peterselie, zwarte versgemalen peper, zout en rozijnen
Heel langzaam tegen de kook aan
Een half uur doorsudderen
Koelen
Met gepelde verse zilveruitjes erin heel langzaam aan de kook
Lang langzaam sudderen, een kleine twee uur minstens
Internet staat vol rare gekken die het met zure zilveruitjes maken
Nooit van verse zilveruitjes gehoord, maar wel Kwaak! Kwaak!
(Nederland is een prima land om te leven hoor, maar dat je culinaire apenlullen en apenkutten niet gewoon ff kapot mag slaan of verzuipen of zo, dat is toch wel een nadeel...)
Foto hierboven het begin, hieronder het einde
Pilchards voor op brood
Dat is zo mooi en lekker en makkelijk en goedkoop...
Een blikje pilchards op tomatensaus
Kost geen ruk
Prakken
Kappertjes, groene peperbolletjes, gehakte zilveruitjes op het zuur...
Fantastisch
Peer met Gorgonzola dolce
Trek volle melk met een gesplitst vanillestokje
Stokje eruit en koel
Doe er halve peren in, ongeschild en zonder klokhuis
Breng redelijk snel, niet heel snel, aan de kook
Giet af en bewaar de melk
Maak met ietsje melk en een scheut room en Gorgonzola dolce een saus
Warm de peren in de melk en serveer met de saus en met walnoten
O ja!
D'r was een vrouw en die fokte Mexicaanse naakthonden
Veel succes op tentoonstellingen en zo
Komt er een belangrijke tentoonstelling, krijgt een van die honden in ene allemaal haren...
Dat mens naar een drogist, Ik moet een heel sterk ontharingsmiddel hebben!
Zegt die drogist Hier, dit mevrouw, dat moet u hebben. Maar een ding: u moet dan wel vier uur met uw armen wijd blijven zitten!
Zegt dat mens Het is niet voor mijn oksels, het is voor mijn chihuahua!
Och God, zegt die drogist, Mevrouw! Dan mag u een hele dag niet fietse!