Frijoles bayos
Met paprika en extra oude Goudse
Frijoles [friechOOlès] bayos (bonen bayos) zijn bruine grote kievitsbonen
Mexicaanse winkel, blik
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Olijfolie, paprika, uit de pan
Ui, knof, rawit...
Komijnzaad...
Bonenblik erin, sudderen, proef
Paprika erdoor
Vette ovenschotel, spul erin, kaas erover raspen (flink wat), oven
Soissons
Met kip dijfilets en tomatensaus
Poulet à la catalane
Soissons zijn die heel grote witte bonen
Boter, kip bruinen, uit de pan
Hoort in olijfolie
Nu wel olijfolie, ui, knof, grof gemalen zwarte peper...
Stukken goed rijpe tomaat...
Balsamico, tijm, laurier, kippenbouillon...
Kip erbij
Als de kip gaar is schijfjes olijf met piment gevuld erbij
Proef op p/z
Bonen erin warmen
Gehakt basilicum erover
Rode linzen
Met soepgroenten en gepocheerd ei
Rode linzen koken meestal kapot; linzensoep dus
Olijfolie, ui, knof, gebroken gedroogd pepertje...
Soepgroenten...
(Daar heb ik altijd in de diepvries een grote zak van liggen; zelfgemaakt, dus geen paprika- of bloemkoolflauwekul erin; ui, knof, wortel, prei, selderijblad, peterselie)
Bouillon (probeer eens te werken met blokjes lamsbouillon; Turkse winkel; niks sterke lamssmaak), de linzen, scheut malaga...
Proef op zout
Pocheer er eieren in als de linzen gaar zijn, met daarover flink zoet niet gerookt Spaans paprikapoeder (de beste is El Ruiseñor)
(Die apelullen van de Volkskrant die menen dat Spaans paprikapoeder altijd gerookt en pikant is...)
Cannellini
Met Quorn en groene paprika
De Quorn natuurlijk stukjes en naturel
Bak de Quorn in wat olijfolie
Uit de pan
Groene paprika idem
Olijfolie, ui, knof, rawit...
Witte wijn, inkoken (niet te snel, niet te langzaam)
Op smaak brengen met Tkemali (zie hier; Russische winkel)
Erwtensoep, Indisch opgeleukt
Foto kwijt
Maisolie, gebroken koriander- en komijnzaad aanbakken...
Zeer forsch ui, forsch knof, groene rawit...
Scheut kippenbouillon, Worcestershire, wat inkoken...
Blik erwtensoep erbij en goed omroeren en warmen en proeven
Op smaak met Fish sauce