dinsdag 26 juni 2018

Geen rijst




en ook geen aardappels of pasta of bonen


Calzone napoletano

Met mozzarella, ricotta, salami, paprika en doperwten


Eergisteren kon je de foto's van de productie zien, maar ik maakte het opnieuw, met wat aanpassingen

Olijfolie, knof, peterselie, peper...

De helft uit de pan

Maak met de rest een mooie tomatensaus met rode wijn, soepgroenten, laurier en rozemarijn

Laurier eruit, schijfjes zwarte olijf erin

Lap deeg, een helft met ricotta (hou de randen vrij)
Dat apart gehouden uienspul erop
Paprika en diepvries doperwten erop (dat is de vernieuwing; zie de foto boven)
Salami

Dubbel vouwen, randen omhoog werken
Plakken mozzarella erop (Fior de latte, koemelkse; geen buffel) en de tomatensaus en nog wat schijfjes zwarte olijf

Op bakpapier in de oven




Maistortilla

Met hamnoot (noix de jambon, "beenham"), saus van zure abrikozen en aubergine


Week de abrikozen

De noot opensnijden (of wat verder opensnijden)
P/z, tijm, rozemarijn
Dichtklappen en opbinden

Ghee, flink peterselie, ui, knof, peper, versgemalen korianderzaad...
Abrikozen plus weekwater plus een scheut kippenbouillon

Prutteldepruttel en proef op zout

Aubergineplakken ontwateren met zout, uitknijpen, droogdeppen, door de bloem, goudbruin bakken
In de saus

De noot rondom bruinbraden in boter
In de oven, 10 minuten per 100 gram, maar ik deed het 40 minuten op 500 gram (en het was fantastisch rosé en dat maakt niks uit voor varkensvlees als de kerntemperatuur van 65° maar gehaald is)
Regelmatig keren en bedruipen

Bak de tortilla

Enzovoorts




Pizza

Sardien, bosui


Ik had een forse partij bosui met dik wit en gebruikte enkel dat

Lek de sardien (op olijfolie) en vang het vet op

Bosui fijngesneden zachtjes aanzetten in de sardienolie plus knof
Wat Urfa biber erbij (dat zwart Turks paprikapoeder) en basilicum, en na even een scheut Fino en als zout wat Marmite of zo

Pizzadeeg op bakpapier
Uienspul erop, sardien (zie de foto)
Oude Goudse

In de hete oven op de hete pizzasteen...




Ciabatta

Met zalm, doperwten en Sauce monégasque


Voor de saus zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster), ff scrollen
Ik bedoel zie hoe je die uitjes maakt, dan maak je ook de saus
Gebruik die hier warm

Boter, bak zalm. uit

Olijfolie, sjalot, witte peper...
Droge amontillado, marmite, inkoken iets, proef
Diepvries doperwten, vuur lager, deksel

Warm ciabatta

Warm de zalm op de doppers

Plus die sauce
Warm dus




Chapati

Met koolvis, tauge en Lao gan ma

Foto kwijt

Lao ganma zie hier


Pindaolie, Lao gan ma...

Ui, knof, lombokje...

Wat water met wat Marmite (ja, steeds Marmite, want de Oxo en ook de Viandox zijn op)

Vis erin stoven

Chapati bakken

Blacheer de tauge