Libanees brood
Met omelet, rauwe ham en prei
Uit Dumas, Le Grand Dictionnaire de Cuisine
Die omelet dan dus
Olijfolie, ui, knof...
Prei...
Zwarte peper, rozemarijn, basilicum (gedroogd!)...
Witte wijn, wat inkoken...
Crème fraiche en oxo of zo...
Houd warm
Een omelet bakken zonder room of zo, en vrij rauw laten
Een ovenschotel invetten
Omelet erin en bedekken met plakken rauwe ham
[Bij nader inzien: flink stukjes rauwe ham ivm het opscheppen]
Madera
Alufolie
Oven
Bak dat Libanese brood
Petjel
Met tofu en tauge
Ja want kijk petjel, Javaanse pindasaus met kentjoer, niet dat Surinaamse gerecht dus, beschouw ik als een koolhydrateningrediënt
Volgens mij had ik het gisteren of zo nog over die petjel
Bak terasi ("trassi") blank (Terasi bakar maken heet dat)
Maak de boemboe met rode lombok, knof, ui, kentjoer (daar is ie), de terasi, zout
Bak in pindaolie met daoen djeroek poeroet en haal die er later uit
Maak er met pindakaas pindasaus van en proef
Limoensap? Ketjap? Kokosroom? Rijstwijn?
Verdun eventueel met melk
(Foto onder)
Frituur blokjes tofu niet te lang; als ze iets gekleurd zijn kleuren ze niet verder maar ze worden wel kleiner
Blancheer tauge
Serveer met fruitjes, dendeng en Abon sapi
Loempia met omhulsel van tarwe
Het vreemde is dat je in de winkel en in de toko loempiavellen kan kopen van rijstebloem of van tarwe
Werk met beide, en je zal zien dat, eenmaal gerold, ze meteen gebakken moeten worden
Zoniet dan worden ze soaky en kan je ze niet eens meer optillen zonder dat ze uit mekaar flikkeren, laat staan frituren
Maar de loempia's uit de winkel, uit de vriezer, hebben dat, eenmaal ontdooit, helemaal niet
Het schijnt iets te maken te hebben met maizena
Ik ben nog in onderzoek en ik kom erop terug
Maar goed
Zie het recept hier (alle links hier in een nieuw venster; ff scrollen ook), met rijstvellen, maar de rest is hetzelfde, enkel de tarwevellen moet je niet weken
Stokbrood
Altijd lekker
Als het uit een echte oven komt
Met omelet (alweer?!) en kastanjechampignons
Die kastanjechampignons serveerde ik ook als borrelhapje
Finaal op toen we gingen koken; moest nieuwe maken en gelukkig was de winkel nog net open
Super simpel = super lekker
Olijfolie, sjalot, knof, gedroogd pepertje...
Paddo's in "blokjes" erin op hoog vuur wokken
Maldon zout, stukjes muntblad
Stok in de oven
Omelet in redelijk wat boter, met p/z en room en Worcestershire
Maistortilla
(Echt mais; niet voornamelijk tarwe + een ietsie mais zoals bij AH)
Met lamsbout en kweepeer in de slow cooker
Kweepeer beschouw ik ook als koolhydraat
Saffraan in witte wijn weken
Ik nam een punt van de bout, dat stuk waar net geen bot in zit
Aanbraden in boter
Olijfolie en smen (Noord-Afrikaanse ghee; niet hetzelfde als ghee!)
Gemberwortel, ui, knof, rood pepertje...
Kaneel, rietsuiker, laurier...
Lamsbouillon, en de witte wijn met de saffraan...
In de slow cooker, met een gehalveerde kweepeer (overdwars; pittenhandel eruit snijden
4,5 uur op laag
Bak de tortilla op de chapati pan
Morgen 4 mei geen uitzending van Mangiare
"vanwege de dodenherdenking"
En Johannes van Damp dan??????????????
Ik lees nu, over Verdampt gesproken, "Het roer om" van Tom Keldermuis
Werkelijk een nepboek, althans de eerste helft
Stampend vol lulpraat
Dan gaat ie in München werken, dan weinig lulpraat meer, maar ja, ook geen specificaties meer...
Maar goed
Hij is natuurlijk een verachterlijk tiepe, met z'n gelik naar Johannes Verdampt, Petra Mossel en Ronald Hoepel
De aanstellerige trut van de maand
Sinds enige tijd expert in pastinaken