Punt van lamsbout met kweepeer
Slow cooker
Zie het recept twee dagen geleden
Ik heb in 2017 dikwijls hier gepubliceerd over koken met paprika
Zoek op paprika in het venster links boven, en klik dan op "Sorteren op datum"; dan staan de recentste bovenaan
Maar ik zag ook dat er enkele oudere recepten van lang geleden wel opnieuw en in gewijzigde vorm herkookt zijn, maar niet gepubliceerd
Bij deze
Paprika met chorizo
Gebruik kleine groene paprika`s
Bij de Turkse winkel heten ze Biber dolmas, dus paprika om er Dolmas biber mee te maken
Meestal groene, soms rode
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Verse; de rode zijn er ook gedroogd en die moet je natuurlijk weken en 20 minuten koken (in bouillon! want anders maak je paprikabouillon en heb je smakeloze vellen over)
Zie hier
Of gebruik die langwerpige lichtgroene, vrij dikke puntpaprika
Snijd de kop eraf en haal ze uit
Vul met kleine stukjes chorizo, of beter en als verkrijgbaar: het worstvlees van verse chorizo`tjes, of eventueel worstvlees van Merguez (Marokkaanse slager), alle vlees altijd gemengd met stukjes ui en knof en p/z
Wrijf de paprika van buiten in met olijfolie en zet een kwartier in een hete oven
De punt van de bout is het deel zonder been
Paprika-hapjes met vis
Snijd lichtgroene punt-paprika`s in de lengte in tweeën
Vul met
* fijngesneden icebergsla, aangemaakt met olie en azijn, met daardoor garnalen
of
* fijngesneden icebergsla met gemarineerde inktvis
of
* idem met gerookte zalm en verse dille
of
* idem met gerookte forel en mierikswortel-saus
Vego paprikahapjes publiceerde ik in 2017, dat komt u dus eventueel tegen
Vleeshapjes met paprika ben ik kwijt of schreef ik nooit of zo
Zo'n rood plekje moet je altijd nog even dichtschroeien
Pikante paprika-saus
Spanje
Bak gesnipperde ui en knof aan in olijfolie
Voeg geprakte tomaat toe
Kruid met z/p en wat suiker, wat groene kruiden
Laat paprika uit blik uitlekken en haal door de draaizeef, samen met de tomatensaus
Gebruik geen verse paprika; het recept moet worden gemaakt met pikante gegrillde piquillo-paprika, en die zitten in blikken of potten
Als er Piquillo op staat heb je de dure gedenomineerde soort; staat dat er niet op dan zijn ze goedkoper en even goed (Aldi had ze twee keer per jaar, nu continue; zeven keer beter en twee keer goedkoper dan die van AH)
Laat warm worden en proef op z/p
Voeg eventueel citroensap toe
Serveer bij pasta of bij kip
Als je begint met stukkies guanciale heel langzaam uit te bakken (of eventueel rookspek, maar guanciale is veel beter), dan krijgt het een mooie extra dimensie
Paprikasoep
In wat olijfolie ui en knof aanbakken
Stukjes rode paprika bakken en uit de pan
(In zuidelijke klimaten waar de paprika's buiten groeien en langzaam groeien hoef je ze niet uit de pan te halen, maar als je dat met kaspaprika's doen dan hou je prut over)
Dan ongeveer een even groot volume paprika uit blik erbij, daarna ook de vloeistof uit dat blik, en als het wat is opgewarmd er een flinke lik paprika-puree doorheen roeren (bij de Turk; het zijn grote blikken dus de rest in kleine porties invriezen)(ze verkopen pikante en zoete)
Vloeistof erbij, bouillon of zo, op smaak brengen met peper en paprikapoeder (zoet of pikant; gebruik geen gerookt), en serveren met zure room
Ik heb het gegeten met een maistortilla
O ja!
Er ligt al een tijd een notitie over wat voor nep dat is, die interessante super goedkope aanbiedingen op de voorpagina van het Kruidvat blaadje
"Nee, dat hebben wij niet aangekregen"
"Nee, dat is uitverkocht"
"Nou, ik weet niet wat u bedoelt"
"Nee, dat verkopen wij niet"
O ja!
Er ligt al een tijd een notitie van "culinair, wijn, cultuur en meer" in de Alentejo van ene Sandra Ysbrandy
Zie hier
1.200 Euro pp voor vijf dagen
Dan mag je d'r wippen ook mag ik aannemen
Maar ja, als je die botox zonnebank barbiekop ziet...
(Doe u maar chewoon u broek naar menede en chaat u maa foorofe staan mèffrou)
O ja!
Roerend mee eens!
De joodse neuzelaar (no pun intended)
(Dokter ik heb last van mijn neus. Hebt u dat wel eens eerder gehad? Nee hoor, of, jawel, eerder wel ja, toch wel. Wanneer was dat? Veertig vijfenveertig dokter.)
O ja!
Meermaals herhaalde oproep!
Gezocht!
Nederlandse actieve culischrijver met gevoel voor humor!
Grote beloning!
O ja!
P. ik heb drie Youtubes van het Suske en Wiske theater (Pat's Poppenspel)
Dit allemaal natuurlijk naar aanleiding van mijn post over De Poesje en Chez Toone
Zie eerst Wiki hier
Zie hier
Zie vervolgens hier
En zie ten leste hier