donderdag 24 mei 2018

À la monégasque



Zondag in Monaco!
Verstappen doet het erg goed in de vrije trainingen


Daar kwam ik op, op die monégasque, omdat ik verse zilveruitjes vond (als ik die zie liggen koop ik ze altijd, want zo dikwijls zie je ze niet), en ik had nog een recept liggen van Werumeus Buning, Petites ognions à la monégasque

Morgen publiceer ik dat recept




Ik ging wat zoeken op a la monegasque (de accenten kunnen dan weg), en vond iets erg aardigs, Barbagians

Gekookte geprakte pompoen met geklopt ei erdoor en rijst en Parmezaan, als een soort beignets in de hete olie

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

De tiepe is niet zeker van zijn recept, maar ik maakte het later succesvol, zie hier




Spaghetti à la monégasque

Met ansjovis, kappertjes en dragon

Zie hier



Tomaten à la monégasque

Gevuld met tonijn en gekookt ei

Zie hier




Zeebaars à la monégasque

Met aardappelen uit de oven

Zie hier



Tournedos à la monégasque

Met aubergine, tomaat en zwarte olijven

Zie hier




Poulpes (kleine octopus) à la monégasque

Met tomaat en rode wijn

Zie hier



Ravioli van runderstoofvlees à la monégasque

Met rode wijn en verder ook een beetje de ingrediënten van Ragù bolognese

Zie hier




Courgettes à la monégasque

Super simpel
Met boter
En verder niks

Zie hier


De keuken is eigenlijk als de keuken van Nice

Uienpizza (zie hier) en tonijnsalade (zie hier), dat is de basis





Retweet Sylvia Witteman:

Iemand wees me net op de prijs van het nieuwe Jonnie Boer zeezout: €3,89 voor 55 gram. Dat is dus omgerekend €70,73 per kilo

Maar je wéét toch dat boer Jonnie de grootste culinaire nep van Nederland is!