Zondag in Monaco!
Verstappen doet het erg goed in de vrije trainingen
Daar kwam ik op, op die monégasque, omdat ik verse zilveruitjes vond (als ik die zie liggen koop ik ze altijd, want zo dikwijls zie je ze niet), en ik had nog een recept liggen van Werumeus Buning, Petites ognions à la monégasque
Morgen publiceer ik dat recept
Ik ging wat zoeken op a la monegasque (de accenten kunnen dan weg), en vond iets erg aardigs, Barbagians
Gekookte geprakte pompoen met geklopt ei erdoor en rijst en Parmezaan, als een soort beignets in de hete olie
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
De tiepe is niet zeker van zijn recept, maar ik maakte het later succesvol, zie hier
Spaghetti à la monégasque
Met ansjovis, kappertjes en dragon
Zie hier
Tomaten à la monégasque
Gevuld met tonijn en gekookt ei
Zie hier
Zeebaars à la monégasque
Met aardappelen uit de oven
Zie hier
Tournedos à la monégasque
Met aubergine, tomaat en zwarte olijven
Zie hier
Poulpes (kleine octopus) à la monégasque
Met tomaat en rode wijn
Zie hier
Ravioli van runderstoofvlees à la monégasque
Met rode wijn en verder ook een beetje de ingrediënten van Ragù bolognese
Zie hier
Courgettes à la monégasque
Super simpel
Met boter
En verder niks
Zie hier
De keuken is eigenlijk als de keuken van Nice
Uienpizza (zie hier) en tonijnsalade (zie hier), dat is de basis
Retweet Sylvia Witteman:
Iemand wees me net op de prijs van het nieuwe Jonnie Boer zeezout: €3,89 voor 55 gram. Dat is dus omgerekend €70,73 per kilo
Maar je wéét toch dat boer Jonnie de grootste culinaire nep van Nederland is!