vrijdag 18 mei 2018

Comfort food (5)



Vandaag weer eens inkopen

Bakbokking
Ik vind het enkel lekker met piccalilly



Vandaag Comfort food


Ik ging daarvoor foto's maken op de markt, maar ja, dan moet je wel je fototoestel meenemen...

Maar goed

Zie de eerste aflevering van deze serie hier
(alle links hier in een nieuw venster)

Aan het eind van elke aflevering een link naar de volgende

Uren culinair leesplezier zonder de culinaire eksterogen van Vreugdeloos en Kleynejan



Cascabel
Ratel betekent dat, want ze ratelen
Weer een van die Mexicaanse pepers die je uithaalt, roostert, en in salsa verwerkt
Duidelijk familie van de Spaanse Ñora
Cascabel zie hier
Ñora zie hier



Vandaag kwa Comfort food de afdeling Gelul


AH eerst maar

Zie hier

"Lasagne met wintergroenten"
"Avocado pancakes"
"Kurkuma latte"
"Bagel caprese"
Enzovoortts

Kan je een grotere culinaire apenlul zijn...
(Jawel! Zie hieronder!)



Dodol durian
Dodol zie hier
Durian zie hier


Dit hier is nog een veel grotere apenlul!(Een vuile proletenkop ook nog)


Hasselback aardappelen misschien eventueel OK als comfort food, héél eventueel,, maar zeker niet met allemaal er niet op thuis horende flauwekul erop

"Ovenschotel met saucijsjes en boerenkool", flikker op!

"Gado gado met gemarineerde tempeh", Godsammekrake "Comfort food"...

En dan dat hele gezeik van "Zelf bouillon maken" ("Zelf kamperen")
Nergens op slaande kutrecepten
"Graten van zeebaars en heilbot",waar kunnen we dat vinden?
"goede stoffen die helpen tegen (jawel, dames) cellulitis"
"3 tot 4 kipkarkassen", wie heeft er nou Godverdomme drie tot vier kipkarkassen liggen...



Fa chong
Chinees-Surinaamse worstjes
Van kip gebruik je bij stoofkip
Van varken gebruik je bij stoofvarken


Zie tot slot de meest ontzagwekkende culinaire trut van Nederland hier

"de troost van roeren in een pan risotto", de ontzagwekkende doos

"Eten heeft te maken met identiteit"
Kwaak! Kwaak!

"Eten heeft te maken met wie je wilt zijn"
Ja! Je laten interviewen over je culinaire activiteiten en dat iedere keer aangrijpen om keihard te liegen over je scheiding ("Hij had een ander")

"de chocolademousse van je lief"
Hahahaha! "Uhh, van welk lief van die hele partij???" Woehahahahahahaha!



De mooiste Geuze
En schitterend:
2014 gebrouwen
2015 gebotteld
2018 in de verkoop...
Maar goed, ik ga er mooie dingen mee maken
Stoof kip prei, en
Tarbot met witlof
(Witlof gestoofd, en tarbot gepocheerd in Geuze)



O ja! H!

Als je dinsdag komt eten!


Wat dacht je van vooraf Salade Guillaume Tell, maar dan niet met Zwitserse Emmentaler maar met Tynjetaler, naast Granny Smith, en naast zo'n mooi York hammetje zoals ik laatst maakte, en een dressing van yoghurt-mayo-Fino muy seco-Worcestershire-selderijzout-allemaal heel kleine beetjes en komijn ook maar nóg minder?

En dan als hoofd had ik gedacht een soort Tartiflette maar dan met (die is nu enorm mooi) fors gerijpte Abbaye Sainte Mère, kriel, en zoete ui, gestoofd (erg langzaam en erg lang) in Carolus? Lijkt je dat wat?

En na heb ik dan een stukje Rochebaron, niet zo spannend, maar ook een stukje Abbaye de Tamié, en dat is wel spannend
Zie hier
Uhh, de kaas is nu jong, over een maand proef je hem belegen en een maand later oud
Like wow man!

Maaruh, is dat niet teveel kaas bij mekaar?




Schitterend!
Lulu Onderkin!


O ja!

Die Abbaye de Tamié, die zingen wat af de hele dag!

Zie, ik bedoel hoor, hier