Roerbakmie
Met sojasticks en gedroogde cantharellen
Die sojasticks, Bean curd sticks, daarover schreef ik al eens. Hoe je die gebruikt. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Week ook de paddo's
Pasta koken, afgieten, wat olie erdoor
Paddo's lekken en vocht bewaren
Wok, pindaolie, iets sesamolie van geroosterd zaad, ui, knof, rawit, strips van die sticks...
Paddo's (zie foto onder)...
Mie...
Wat weekvocht, Dark soy
Soba
Met kippenpoot, mais en Salsa de guajillo
Guajillo [gwachIEljo] (zie hier) kort roosteren tot ze opgeblazen en krokant zijn (Bij de Volkskeuken zijn ze altijd opgeblazen van zichzelf, maar nooit krokant, wist u dat?) (Net als die Tom Keldermuis)
In ringen snijden en het zaad apart houden
De ringen 10 minuten in hete kippenbouillon
Ongepelde knoftenen roosteren en pellen
Chili met wat bouillon blenden mét de zaadjes (niet erg heet)
+ knof en zout en uienpoeder (versgemalen uiengranulaat)
Op smaak met redelijk wat appelazijn
Dat was de saus
Maisblik lekken
Olijfolie, ui, knof...
Fino en inkoken
Mais erin warmen
(Kan allemaal vtv)
Kippenpoten in een ovenschotel, met olijfolie, zwarte peper, rozemarijn, versgemalen knofgranulaat
50 minuten 180°, draai af en toe
Kook de soba (boekweitpasta)
Alles warm en bij mekaar
Vers gemaakte tagliatelle
Met tonijn (verse skipjack) en saus van kerstomaat
Olijfolie, sjalot, knof, gedroogd gebroken pepertje...
Halve goed rijpe troskerstomaten erbij, roeren, tijm en rozemarijn
Bouillon, ietsje rietsuiker, inkoken, kappertjes
Blend de saus en proef
Kook de pasta
(Hoe ik die maakte kan je op het web opzoeken, dat stelt niks voor)
(Deeg uitrollen en slierten snijden langs een deegroller)
Tonijn door bloem met p/z
Bakken in olijfolie + zoute boter
Iets witte peper over de tonijn
Mie
Met snijbonen en gekookt gebakken ei en kerriekokossaus
Snijbonen in sepjes (dat heet Roma bonen) en een half uur in koud water
Eieren hard koken, pellen, halveren, en op zijn Surinaams bakken in ghee, zie foto
(af en toe wat water erbij zodat het spettert en de eieren beter bereikt worden)
Mie koken, afgieten, wat pindaolie erdoor
Snijbonen lekken en deppen
Sauteren in pindaolie
Kippenbouillon en garen
Eruit als ze bijna gaar zijn
Pindaolie, ui, knof, laos, lombok...
Kari malayu, Maleise kerrie, niet te hete Zuid-Oost Aziatische kerrie (de goede is friszuur)...
Kokosmelk (geen kokoswater!), kippenbouillon, wat inkoken
Snijbonen, eieren en mie erin warmen
(Zie ook de laatste foto)
Fregola
Met rode zalm en sugar snaps
Er zijn heel wat gerechten waarvoor je natuurlijk geen verse zalm gebruikt maar uit blik
Je gebruikt dan wel rode zalm
Sugar snaps kop kont en een half uur in koud water
Afgieten, droogdeppen, sauteren in olijfolie, uit de pan
Zalm afgieten en schoonmaken
Pasta koken (fregola zie hier)
Afgieten
Olijfolie, sjalot, knof...
Witte wijn, ietsje inkoken, niks kruiden, zalm erin warmen
Snaps idem en fregola idem
O ja!
Dat moest ik nog steeds melden!
Dat was me te binnen geschoten!
Zie hier
Dat die Bruyn werd gevolgd, dat klopt, maar niet om te weten waar ie heen ging want dat wisten ze al lang
Dat was om de tipgever in te dekken
En wie was die tipgever?
Een habitué van het café in dat hotel
Iemand die schuin aan de overkant woonde
De toenmalige eindredactrice van Vrij Nederland...
Kijk...
En dat was in de tijd dat er in VN advertenties stonden als "Echtpaar met dochter van 6 en herdershond zoekt gelijk gestemd echtpaar"