zaterdag 19 mei 2018

Pasta!




Roerbakmie

Met sojasticks en gedroogde cantharellen


Die sojasticks, Bean curd sticks, daarover schreef ik al eens. Hoe je die gebruikt. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Week ook de paddo's

Pasta koken, afgieten, wat olie erdoor

Paddo's lekken en vocht bewaren

Wok, pindaolie, iets sesamolie van geroosterd zaad, ui, knof, rawit, strips van die sticks...
Paddo's (zie foto onder)...
Mie...
Wat weekvocht, Dark soy




Soba

Met kippenpoot, mais en Salsa de guajillo


Guajillo [gwachIEljo] (zie hier) kort roosteren tot ze opgeblazen en krokant zijn (Bij de Volkskeuken zijn ze altijd opgeblazen van zichzelf, maar nooit krokant, wist u dat?) (Net als die Tom Keldermuis)

In ringen snijden en het zaad apart houden

De ringen 10 minuten in hete kippenbouillon

Ongepelde knoftenen roosteren en pellen

Chili met wat bouillon blenden mét de zaadjes (niet erg heet)
+ knof en zout en uienpoeder (versgemalen uiengranulaat)

Op smaak met redelijk wat appelazijn

Dat was de saus

Maisblik lekken

Olijfolie, ui, knof...
Fino en inkoken
Mais erin warmen
(Kan allemaal vtv)

Kippenpoten in een ovenschotel, met olijfolie, zwarte peper, rozemarijn, versgemalen knofgranulaat

50 minuten 180°, draai af en toe

Kook de soba (boekweitpasta)

Alles warm en bij mekaar




Vers gemaakte tagliatelle

Met tonijn (verse skipjack) en saus van kerstomaat


Olijfolie, sjalot, knof, gedroogd gebroken pepertje...

Halve goed rijpe troskerstomaten erbij, roeren, tijm en rozemarijn
Bouillon, ietsje rietsuiker, inkoken, kappertjes

Blend de saus en proef

Kook de pasta
(Hoe ik die maakte kan je op het web opzoeken, dat stelt niks voor)
(Deeg uitrollen en slierten snijden langs een deegroller)
Tonijn door bloem met p/z
Bakken in olijfolie + zoute boter

Iets witte peper over de tonijn




Mie

Met snijbonen en gekookt gebakken ei en kerriekokossaus


Snijbonen in sepjes (dat heet Roma bonen) en een half uur in koud water

Eieren hard koken, pellen, halveren, en op zijn Surinaams bakken in ghee, zie foto
(af en toe wat water erbij zodat het spettert en de eieren beter bereikt worden)

Mie koken, afgieten, wat pindaolie erdoor

Snijbonen lekken en deppen
Sauteren in pindaolie
Kippenbouillon en garen
Eruit als ze bijna gaar zijn

Pindaolie, ui, knof, laos, lombok...
Kari malayu, Maleise kerrie, niet te hete Zuid-Oost Aziatische kerrie (de goede is friszuur)...
Kokosmelk (geen kokoswater!), kippenbouillon, wat inkoken

Snijbonen, eieren en mie erin warmen



(Zie ook de laatste foto)


Fregola

Met rode zalm en sugar snaps


Er zijn heel wat gerechten waarvoor je natuurlijk geen verse zalm gebruikt maar uit blik
Je gebruikt dan wel rode zalm

Sugar snaps kop kont en een half uur in koud water

Afgieten, droogdeppen, sauteren in olijfolie, uit de pan

Zalm afgieten en schoonmaken

Pasta koken (fregola zie hier)
Afgieten

Olijfolie, sjalot, knof...
Witte wijn, ietsje inkoken, niks kruiden, zalm erin warmen

Snaps idem en fregola idem




O ja!

Dat moest ik nog steeds melden!

Dat was me te binnen geschoten!

Zie hier

Dat die Bruyn werd gevolgd, dat klopt, maar niet om te weten waar ie heen ging want dat wisten ze al lang
Dat was om de tipgever in te dekken

En wie was die tipgever?
Een habitué van het café in dat hotel
Iemand die schuin aan de overkant woonde

De toenmalige eindredactrice van Vrij Nederland...

Kijk...
En dat was in de tijd dat er in VN advertenties stonden als "Echtpaar met dochter van 6 en herdershond zoekt gelijk gestemd echtpaar"