zondag 6 mei 2018

De Volkskrant gaat culi





Ik heb het er al eerder over gehad

De tragiek van het culi spul in de Volkskrant

Ik heb het nu over los spul

Niet over De Volkskeuken, niet over Smak van Dinter, niet over Retteketet van Boven, allemaal ontiegelijke zooi, nee, gewoon over het feit dat het "losse" culinaire spul ook structureel van een ontzagwekkende debiliteit is



De nieuwe trends
Volgens Nel Westerkwaken

"Botanicals in je limo", "Het Nieuwe Beter", "Aquafaba", "Clean labels", "Minder zout", "Paddestoelenkoffie"

Zou die Westerkwaken nou te stom zijn om voor de duvel te dansen? Of is dat het publiek wat die flauwekul vreet en volgend jaar even gulzig weer een compleet ander verhaal?
Ik vrees beide

"Verwacht wordt dat de snackwereld binnen 15 jaar vleesloos is"
"Aan de eerste Nationale Week Zonder Vlees doen 50 bedrijven mee"

Flikker op met je gekut...




Smak van Dinter

Daar istie weer, onze nationale culinaire rokershoest!

"Kweekvlees is hard op weg naar uw bord"
Kwaakvlees zal ie bedoelen

Jawel, Nederland!
Vier pagina's vol stampvol dit en dat over kweekvlees, en niet een keer, niet één enkele keer valt het woord smaak...
De stiekeme culinaire refo

"Een bioreactor van 25 duizend liter kan jaarlijks 350 duizend kilo vlees produceren, genoeg voor de jaarlijkse consumptie van tienduizend Europeanen"
Goh! 40 gram per dag! Voor ontbijt, lunch en diner!




48 uur Porto

"kabeljauwkroketten!
Bakkeljauw, culinaire apelul!

"Francesinha is gebaseerd op een french toast"
Op Croque, culinaire zakkewasser!

En als je verstand hebt van Porto dan weet je dat de Dom Luis 1 brug van Eiffel is



Otto Kleynejan over wijn

Dat is ook altijd heel erg

Banda Azul van Paternina vindt hij goed
Ik zou zeggen Drink elke maand eens een fles, dan ga je wel anders praten
Enorme kwaliteitsschommelingen
Maar ja, die Kleynepik krijgt een fles en geld toegestoken...

Marques de Caceres
Hij vindt de Reserva beter dan de Crianza
Ik zou zeggen Doe je kunstgebit uit en proef ze naast elkaar




Remarque zelf
Aka huisgenoot P.

Cursivering van mij

"Terwijl ik met bezoekers sprak kwam de bacalhau op een tafeltje te liggen"
...
"Ze heeft een Nigeriaanse man en daar weten ze veel van stokvis"

(Geen hond in Nigeria die ooit stokvis heeft gezien...)



Hoogste tijd voor een suiker- en vleestaks

Hidde Boersmaak

"De publieke ruimte staat zo vol van ongezonde overdaad dat we vaak voor de bijl gaan, onze goede voornemens ten spijt"
"De winkel is erop ingericht je zoveel mogelijk te laten kopen"
"wetenschappers, wethouders en vertegenwoordigers van voedingsorganisaties schreven een brandbrief om het aanbod van slecht voedsel in de publieke ruimte in te dammen"

Weet je wat voor lui dat zijn, daar bij de Volkskrant?
Als die dromen dat ze het voor het zeggen hebben dan komen ze klaar
En als "de publieke ruimte" niet vol ongezond spul staat dan dromen ze over het volstampen van de publieke ruimte met ongezond spul en komen ze weer klaar

Hoor De Volkskrant hier! (alle links hier in een nieuw venster)




De rubriek
Smakelijk eten
Geschreven door de culinaire apekut van de redactie

Van Barneveld, Klaassen, Blind en Van Gerwen eten "Char Siu Pulled Pork" hahahahahahaha!



Zo kan ie wel weer...




O ja!

Wat Propria Cures is voor de intelligentia, is Geen Stijl voor de dumbo's!

Niet dat ik PC goed vind hoor; dat is veelal schoppen om het schoppen

Vroeger, ja vroeger, toen schreven er goeie lui in...