zondag 17 april 2016

Rundvlees (2)




Video's


De eerste aflevering zie gisteren, hieronder dus, of klik onderaan op "Ouder bericht"



Wagyu

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


Mooi

100% Wagyu klopt natuurlijk niet als je begint met Wagyu sperma in Nederlandse koeien

(Die oormerken... Die moesten ze Rutte en die kale, hoe heet die ook weer, ook in hun kop slaan...)

"niet gevoed met bier in Japan": nee, maar de laatste week voor de slacht krijgen ze wel (o.a.) bier

En het is geen cacao maar gemalen cacao doppen wat in dat voer zit

Hij zegt dat je van sucade geen bief kan bakken, maar zie de volgende video

Hij bakt entrecôte ook bevroren
Zie gisteren!

(Aldi: Wagyu burgers; prima spul)
(Liggen naast de lamsburgers, die ik nog moet proeven)




Runderschouder uitbenen

Zie hier

Die goeie vent weer


Over die onderpoot: hij bedoelt dat wat de onderpoot lijkt, in feite hetzelfde is als bij ons de hand
Zie bij het paard (net als het rund) het blauwe deel hier


Bloemstuk is dus een onderdeel van de schouder

Hoeben: "Bloemstuk zit niet ver van het staartstuk af"
Ja, als je bijziend bent...

In de war met koetsierstuk natuurlijk...
De klok en de klepel...




Entrecôte

We gaan door met Gertjan

Zie hier

Weinig commentaar, uhh, géén commentaar, ja!


Hop, zijn volgende prachtige college


Biefstuk ontdooien

Zie hier

Een man van mijn hart
Testen, zelf testen
Niks andere kwakers nalullen...

Dat "veel olie" verhaal klopt niet, dat is niet relatief, maar als je goed naar de kerntemperatuur kijkt, en je verlengt de tijd in de oven, dan corrigeer je dat prima natuurlijk

Snel ontdooide natuurlijk droger
Bevroren: prima natuurlijk, want in feite méér dichtgeschroeid, hardere klap op de buitenkant want groter temperatuurverschil




Rundvlees uit Zuid-Amerika

Gepresenteerd door de CO2 neutrale lokaal geproduceerde neuzelaar...


Maar goed, laat die man in Uruguay praten en oordeel zelf