woensdag 13 april 2016

Recepten uit de oude doos



Framboosaardbei
Erg lekker. maar dat groen verwijderen is onmogelijk
Dat zit zo vast dat je de vrucht verplet bij het trekken


Amerikaanse culi-links

Bij veel links zie je een incomplete pagina (gem plaatjes bv), maar de links erop werken allemaal
Tsja, Oude doos...



Recepten uit oude kranten zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


Italiaans-Amerikaans zie hier


Oude gekoesterde recepten zie hier
Vier stuks maar, nou ja, wel gekoesterd toch!


Ouderwetse appelrecepten zie  hier



Gedroogde tonijnkuit
€ 85,-/kilo
Vanavond over risotto met honingzwam, en verse tonijn ernaast



Old Time Southern Recipes zie hier


Louisville en Kentucky zie hier


Texas' honey and molasses recipes zie hier


Aunt May's recipes zie hier



Teveel lime...


Home on the range zie hier
Let niet op de veiligheidswaarschuwing; het is een eeuwen oude site


Appalachian traveller zie hier


526 Old fashioned recipes zie hier


Recepten op botanisch ingrediënt zie hier



Eieren van wilde ganzen
Vandaag gekocht van De Wilde Slager (zie hier)
Hij kwam langs met een busje vol ganzen, en we spraken af dat ik hem ga leren Cou d'oie farci te maken, zie hier


Ah! Irish! Zie hier


New Orleans zie hier


Romeins! Zie hier


Tot slot nog een niet zo oude site
29 American classics zie hier
Die is van Serious Eats, altijd goed



Houtduif ook
Ragoût met morilles en truffel, en dat in Bomba di riso, zie hier
Wow Gristus Maria en Jozef...


Tekst van de site van De Librije

Zes gangen groentemenu

Spruit, geitenkwark, limoenblad
Kool, ingedroogde biet, gerookte crème fraîche
Ingemaakte tulpenknollen, zwarte knoflook, BBQ knolselderij
Bloemkoolhart, Madrascurry, krenten
Epoisses, truffel, ingelegde paardenbloem
Witlof, specerijen, citrus

€ 160,-


Doet u mij maar een bord warm eten ober...

Ik ben eerder al eens zes keer genaaid...