dinsdag 5 april 2016

Eten!




Een jaar of vijftien geleden werkte ik als schaapherder in de Pyreneeën en zo kwam ik terecht op het jaarlijkse schaapherdersfeest in Huesca

Dit was het menu van de dag

06.00: Klein ontbijt (koffie, brood, ham en kaas)
08.00: Groot ontbijt (broodsoep; linzen met verse worst en koteletten)
10.00: De slok van tien uur (gebakken lamslever en -hart, bloedpudding, brood)
12.00: Maaltijd (soep met vermicelli; frechura [baksel van brood, bloed, eieren, kaneel en peper])
14.00: De slok van twee uur (kaas, brood en sopavin [oud brood in wijn])
16.00: Middageten (gebraden vlees, salade, brood)
18.00: De slok van de muilezel (worst, brood en extra wijn)
20.00: Avondeten (soep; groenten met aardappelen; menudo [poten, kop, pens])




Eten

Met een vriendin

Bij een sjieke Italiaan in een Utrechtse werfkelder

Op de kaart stond Wiener Schnitzel.
Ik dacht "Hé, lang niet gegeten" dus dat bestelde ik. Maar ik vroeg wel eerst of het kalfsvlees was of varkensvlees. De persoon die de bestelling opnam, de baas zelf, viel even stil. Ik dacht dat hij zoiets zou gaan zeggen als "Dat weet ik niet, ik zal het even gaan vragen". Maar nee. Hij zei "Dat weet ik niet", en hij vervolgde met "dus dan kunt u beter maar iets anders nemen."

Die Schnitzel was het goedkoopste vleesgerecht, dus het leek me dat dát de oorzaak was.
Later legde ik het voor aan Rien van La Provence in Zaltbommel. "Nee," zei Rien, "die man dacht ´als ik zeg kalfsvlees dan zegt die figuur bij het afrekenen natuurlijk dat het varkensvlees was´".

Overigens zei mijn vriendin, na het commentaar van die Italiaan, “Ja, we gaan iets anders nemen. Een curry aan de overkant”.




Eten

Ik heb eens een reis gemaakt door La Mancha, daar waar Don Quichote vandaan komt. Namaak vermout inkopen voor de EDAH.

Een week zat ik in een hotelletje in een bosrijke streek. Ik at het menu van de dag, iets anders was er niet. Hertenvlees. Nou, dat mocht. De tweede dag kreeg ik weer hertenvlees. Het verbaasde me een beetje, maar verder geen bezwaar. Tot ik de derde dag hertenvlees kreeg. Ik informeerde daarnaar. "We hebben niks anders".

Later, in een ander hotelletje in een droge streek, kreeg ik kalfsvlees. Elke dag. Daar hadden ze alleen maar dat. En nu had ik een overhemd bij me wat net niet krap zat. En dat trok ik de vierde dag aan. En ik kreeg de knopen niet meer dicht.

Meteen met dat kalfsvlees opgehouden en vanaf de nacht daarna moest ik `s nachts een keer of drie, vier plassen. Na enkele dagen paste dat overhemd weer.

Hormoonvlees...




Eten

Jaren geleden kookte ik in de RAI voor de VIPs van Jumping Amsterdam.
Neelie, Margriet, Pieter, Regilio Tuur.

Tijdens de borrel ging ik even naar de borrelhapjeskeuken. Bitterballen onder andere waren ze aan het klaarmaken.
Bitterballen van paardenvlees...

Ze waren trouwens van plan geweest om voor die sjeiks en zo lamskoteletjes te maken met oesterzwammen-farce erop, in varkensnet...




O ja!

Ontmoette een ouwe vriendin met wie ik een tijd tot wederzijds genoegen in de keuken stond in De Minnarij in Utrecht (best lopende tent van de stad)

Ze heeft nou dit hier (alle links hier in een nieuw venster) en dit hier

Mooi!




Deze post hier, over de nep van Yvet Retteketet van Boven, blijft onverminderd populair!
Nu al 2.000+ hits!