Bonen, Mizithra, venkel
Wiki over die kaas:
"In its salted, aged form it is considered the grating cheese par excellence of Greek cuisine,
and is especially suited for sprinkling over hot pasta."
Wiki over die kaas:
"In its salted, aged form it is considered the grating cheese par excellence of Greek cuisine,
and is especially suited for sprinkling over hot pasta."
Parool
Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)
We deden al AD, Telegraaf, Trouw, Dagblad van het Noorden
Na de tweede Parool hou ik ermee op want de Volkskrant en de NRC, dat is enkel tragische droefenis
Parool, dat is een wat ander concept dan die andere kranten
Een artikel van of over een dame (enkel dames) (nou ja, dames...) die "ook haar kinderen wil laten smullen" of die "stoere omnivore gerechten kookt in haar rommelige keukentje", dat soort werk
Excuus vego erbij natuurlijk maar geen excuus allochtoon, dat weer niet
Nou ja, God zegene de greep
Kaastaart paprikasaus
Erg flauwe koppen
Rotje knor
Trouwens dat was een recept wat enkele dagen eerder zowat exact bij Wilbrink stond
Wilbrink gebruikte Chinees vijf kruidenpoeder, Rotjeknor of althans Liesbeth Maliepaard gebruikt steranijs, kaneel, kruidnagel, gember en chilipeper, wat hetzelfde is als je Szechuan peper gebruikt ipv chilipeper, maar dat wist ze natuurlijk niet
Ze ging "frieten eten met gefermenteerde ketchup, spannende kimchi's en kefirs proeven, tempeh van zwarte bonen" etcetera ad libitum, dus dan weet je wel met wat voor achter de muziek aan hobbelende culinaire nul je te maken hebt
O wacht, varkensvlees uit Rotterdam: rotje knor, Jezus ik val van de plee van het lachen
Lichte soy met Maple syrup ipv met Chinese rietsuiker...
"Paneer is Indiaas van oorsprong hè. Voordat ik het produceerde kende ik het ook niet"
Enzovoorts zal ik maar zeggen
Ken je nog klimaatneutraal lokaal geproduceerd vegetarisch meelullen lul dan mee
Surinaamse kerrie-eieren met grove mango pickle
Geluksmomentje
Hiske Versprille voelt zich gelukkig als de trein stopt en ze net voor een deur blijkt te staan
Veel op het station gaan staan zou ik zeggen
Een hele kolom over die "geluksmomenten" maar "Loop ik daar verder mee te koop? Ik dacht het niet"
Je moet maar durven of ja, misschien gewoon een enorme plank voor je kop hebben en in Amsterdam wonen
Kruimeldeeg met havermout...
Vier eetlepels maanzaad in één cake
Dat was die van die stoere omnivore gerechten in dat rommelige keukentje
Gepekelde komkommer
Shit!
Wel een kerel!
Samuel Levie
"Staat op de bres voor goed voedsel en zoekt de verhalen achter ons dagelijkse eten"
Pita pita oooh... pita
Heel verhaal over dat ie dronken thuiskwam, mes in de broodrooster, stoppen er uit
En Crescentine zijn helemaal geen "platte ronde broodjes die in een speciaal daarvoor bedoeld ijzer in het vuur worden gebakken" maar rechthoekige gefrituurde deegflappen
"met za'atar, een mengsel van wilde tijm en..."
1] alle tijm is wild
2] dat noemen ze Syrische oregano of ook wel Wilde marjolein (twee keer een kletsterm)
3] het is gewoon oregano
Konijnenbout
In die krant schrijft ook ene Jonas Fluit over kookboeken
Een hele kolom, en als je erdoorheen bent denk je Er stond eigenlijk niks...
Over een of andere suffe die in Chili in het Engels boeken over de Belgische keuken schrijft...
En een of andere Kees van Urmen staat er ook in, iemand die ook zijn mond niet kan houden over kimchi
Volgende aflevering zie hier