zaterdag 16 april 2016

Rundvlees



Vandaag "De melkmeisjes met de hondenkar"
Wallonië
(Dank PJ!)


Video's


Runderrollade met rode wijnsaus

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


Als je de slager vraagt om dat "vlees met deksel dan denkt die slager Die heeft er verstand van"
Uhh, maar dan toch niet de gemiddelde Nederlandse Sleurslager want die heeft 0 verstand van vlees...
Míjn slager heeft verstand van vlees...

Overigens ziet die rollade er wel netjes uit; heel wat anders dan dat wrak van Yvette Retteketet, zie hier (dat plaatje stond trouwens in de aflevering die dit jaar het fors meeste scoorde, waw wat een score!, zie hier)(dat worden 3.000 hits, verdomd!)

"Even kop en kont dichtschroeien" zegt en doet ie aan het eind
Kop en kont, dat is snijvlak, dat hoor je als allereerste dicht te schroeien, ja!

En zet trouwens wat op je kop

Kruiden fijnhakken en ze dan een uur in die warme keuken laten liggen...
Fijnhakken en metéén erdoor!

Aanbaksels met een garde loshalen, hoe is het allemaal mogelijk, kan het nog dommer...

Die tiepe is een leraar, dat hoor je aan zijn kookboekentaal; dat zijn altijd mislukte koks...

"De meest kostelijke sappen liggen langs de rollade"
Zie 11.53 tot 12.00
Niks sappen; hij "giet ze af" en dan staat er tactisch een pepermolen opgesteld zodat je niet ziet dat er niks af te gieten is...
Nep à la Yvette...




Runderrollade maken

Dat is die tiepe die die rollade van de vorige aflevering maakte

Zie hier


Eindelijk iemand met verstand, tatoos of niet

Niets aan toe te voegen

Hoed af




Entrecôte, vers of bevroren

Zie hier
(Zie trouwens ook Wagyu morgen!)

Zelfde tiepe


Biefstuk frituren is natuurlijk helemaal niet een "grote uitdaging", zie Fondue bourguignon

Hij snijdt op een visplank, maar goed

Mooier zou zijn geweest óók te vergelijken met een ontdooide entrecôte
Maar: ik kan me wel voorstellen dat bevroren beter bakt dan bevroren geweest

Zat die bevroren nu langer in die oven? Dat is niet duidelijk
Ik denk van wel, want eenmaal aangesneden was die bevroren heel duidelijk meer doorgegaard (op zicht)

Echter: de smaken vielen niet ver uiteen
Die bevroren ietsje droger maar niet veel




Ribeye

Zie hier


Weer dezelde tiepe, weer niks op aan te merken dus

In die Blonde d'Aquitaine zit erg weinig vet
Zuid-Amerikaans: beter
Iers idem en trouwens ook mooier verspreid, dat vind ik het belangrijkste
Australisch nog mooier
Amerikaans idem
En verdomd Zwartbont leek me de mooiste



Morgen deel twee!