zaterdag 23 januari 2016

Retweet Van Bovenof:

De marketingmachine draait!

Je moet toch wat, als je niet kan koken en het van jatwerk moet hebben...Twitter

Cookbook author | Home Made | Culinary editor | Illustrator | tv series Koken Met Van Boven | Volkskrant Magazine | Libelle


Volkskrant

Kookboekenmaker, kok en illustrator

(Vroeger ook "restauranthouder", maar dat werd té belachelijk)


Smulweb

Yvette van Boven schreef vier kookboeken, waaronder de bestseller ‘Home Made’ dat al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland behoort.


Magazine

Schrijft kookboeken, is culinair columnist, food stylist en illustrator. Ze is onder meer bekend van haar Homemade-boeken en de TV-serie Koken met Van Boven


Foodlog

Jan Peter van Doorn Marketing
KOKEN MET VAN BOVEN
Nog twee uitzendingen resten ons van de vrolijke Yvette van Boven. Gemaakt door de VPRO. En heerlijk om te zien.
Ik kan niet zien of Foodlog er al aandacht aan heeft besteed. Dus misschien ten overvloede.


Eigen site

She is the culinary editor for the woman’s weekly Libelle Magazine and the food columnist & illustrator Volkskrant Magazine. She is the host of Holland’s cooking show Koken met van Boven. Yvette also works as an illustrator for either editorial or commercial clients. Her work has appeared in magazines or newspapers such as Bon Appétit, Delicious., Elle Food, Elle, Red, Food & Wine, Volkskrant, Flow, Margriet, and many books. She used to be co-owner, together with her cousin Joris Vermeer, of a restaurant & catering company in Amsterdam, called Aan de Amstel.Even een vlekje wegwerken, hahahahahaha!


NRC

Weinig kenners zullen in vooruitblikken op 2015 Yvette van Boven hebben getipt, maar de 47-jarige kookboekenschrijfster is sinds deze zomer misschien wel dé tv-kok van Nederland.

Enthousiasmerend vertelde ze in Koken met Van Boven over de Nederlandse keuken [huhh??] en liet ze zien hoe je prima ‘sous vide’ kunt koken in je vaatwasser. Kort na die stormachtige entree is ze terug om ons in vier nieuwe afleveringen inspiratie op te laten doen voor wat we de schoonouders nu weer met Kerst moeten voorschotelen. Het menu is in ieder geval weer helemaal ‘des Van Bovens’: armenvlees (vlees voor de armen) met kerstgroenten, damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen en een kersttoet naar recept van een ‘volmaakte Hollandsche Keuken- Meid’ (uit 1746!).

Daartoe gaat Neerlands eigen Nigella Lawson ook weer veel op stap: de markt op, de Noordoostpolder in, bij de natuurslager langs en bewapend struint ze door de duinen. En terwijl ze snijdt, hakt, blancheert en trancheert vertelt ze en passant over de sinaasappelbomen van Koning Willem III en legt ze uit waarom krenten in de Middeleeuwen een teken van status waren.


Pfff! Pfff! Pfff! Pfff!

Nou jij weer bij mij Yvet!(Zelfde aflevering, kijk het maar na...)


Toegift

Wendelien van den Nagel

Yvette is een multi-talent. Ze kan illustreren, een restaurant runnen [is failliet, ja], leuke foodfoto’s maken, lekker koken, recepten bedenken, kookboeken maken en ook een televisieprogramma presenteren, zo blijkt.
Met een hups mandje aan haar arm en kleine keffer Marie in haar kielzog bezoekt ze leuke mensen met die leuke dingen doen in de voedselproductie, waarna ze haar mandje vult met bontgekleurde eitjes of een fijn stuk wild. De multiculti bofkippen wonen in een pipowagen en het damhert wordt in de duinen geschoten door een stoere boswachter. Die meteen mag komen eten in haar knusse pakhuis waar de tuinkruiden voor de roodgeluikte ramen eeuwig bloeien.

Ze is niet bang voor vieze handen, die ze zonder aarzelen in het beslag steekt [verdomd!] om dat eens even goed van klontjes te ontdoen. Die handjes blijven elegant en sierlijk. Ze haalt haar wijsvinger door al haar gerechten, steekt hem schalks in haar mond, knijpt haar linkeroog een beetje dicht en er komt een welgemeend ‘LEKKER’ over haar kersenrood gestifte lippen, terwijl ze schalks in de camera kijkt. Haar levenslust haalt ze uit een goed gelukte oliebol.

Al haar gerechten zien er uit alsof iedereen ze thuis in een handomdraai kan maken, en mislukken nooit. Daarboven is ze een bakprinses- wat zeg ik, een TAARTENKONINGIN! die altijd een overheerlijk en nonchalant gestileerd goddelijk toetje serveert om de maaltijd af te toppen.

Daardoor is ze volslank en dat staat haar fantastisch!

Ze is altijd vrolijk, zegt ze zelf. En ik geloof haar!
Ze heeft een tweede huis in Parijs [gelul] samen met manlief die fotograaf is.
Ongetwijfeld struint ze daar ook marktjes af op zoek naar geurige kaasjes en lekkere wijntjes die in haar mandje verdwijnen...Dat is waar die aflevering ervoor die pleister zat, die P ontdekte...
Zie hier (nieuw venster)