Shots uit De Welt van vandaag
Bepaald geen schreeuwkrant
Geen Telegraaf of zo
Ik kom daarop terug
(Op die media-geile Poetin-kontlikkers van GeenPik)
Eén dag in Duitsland...
Aardappels
Een soort Rattes, maar ietsje groter en donkerder
Brood
Paderborner Landbrot
Lieken Urkorn
Roggenbäcker
Alles dat half-ronde brood, en zuurdesem
O ja! En een enorme Pretzel!
Koolhydraten en zo
Soja-meel
Nooit eerder gezien
Hazelnoten! Grote zak vol!
Boekweit
(ik bedoel hele, om fantastische
Semmelknödel (klaar ex koken)
Wijn
Württemberg Lauffener Katzenbeisser Schwarzriesling
Schwarzriesling is mijn favoriete Duitse druif; Pinot meunier, de champagne-druif, vroeger voor de goedkopere, tegenwoordig voor betere
Württemberg Lauffener Katzenbeisser Trollinger
Dat is een soort claret, donkere rosé
Maar mooie rode wijn-smaak...
Württemberg Lauffener Katzenbeisser Lemberger Trocken
Heel mooi zacht, veel smaak, erg subtiel
Iets richting claret
Weinberger Ranzenberg Trollinger
Dat is nóg lichter van kleur dan die Württemberg Lauffener Katzenbeisser Trollinger, maar een nóg krachtiger rode wijn-smaak...
Condimenten
Sleedoorn azijn (uit Borkum; daar is "alles sleedoorn") (zie ook honing en gelei hieronder)
Mirabellen-azijn
Paddo's
(potjes)
Chinese Mu Err paddo's
Een soort muizenoortjes maar minder zwart
Poolse boterpaddo's
Een soort eekhoorntjesbrood
Blikje miniatuur-champignons (?)
Kazen
Ongelofelijk lekkere heftige Ostfelder Tilsit...
Harzer kaas (voor fondue met aardappel en zo)
Variant van Harzer kaas?: Mainzer kaas
Rauwe ham (aller Ostfriesland)
Sanddorn Schinken (met duindoorn ingesmeerd)
Kapitäns Schinken (Borkum)
Kernschinken (een soort Culatello)
Landschinken
Daar kom ik nog uitgebreid op terug!
Waw!
Zoet
Raapzaadhoning
Sleedoorn-honing
Sleedoorn-gelei
Verder
Williams peren
Van dat vego groenten in gelei spul wat je hier niet meer vindt