zondag 31 januari 2016

Blaas



Rommelpot
Ook met varkensblaas


Niet Blaas van
Pfff! Pfff!
maar van
Varkensblaas



Poulet en vessie


Zie hoe je het maakt hier (doorspoelen naar 1.30; alle links hier in een nieuw venster)
Bocuse gebruikt runderblaas

Zie hoe je het serveert hier

Meestal van Poulet de Bresse, zie hier en zie hoe die gereed gemaakt moet worden hier

Meestal En demi deuil, in halve rouw, dat is met truffel tussen huid en vlees

Er gaat ook dikwijls asperge in of bij, morielje, eekhoorntjesbrood...




Caneton rouennais en chemise

Eend uit Rouen in hemd


Verwijder het borstbeen en vul à la rouennaise*
Oven (± 10 minuten), koel, in blaas, dichtbinden
Kook als die kip hierboven

Serveer met rouennaise saus*


* Farce

Bak sjalot in hamvet
De lever en wat kippenlevers erbij (schijfjes)
P/z en peterselie
Bak kort
Koel, prak en duw door een zeef


* Saus

Laat een Sauce bordelaise stoven met heel fijn gehakte eendenlever
P/z




Ventricina

Een chorizo-achtige worst uit de Abruzzen
In varkensblaas
Zie hier


Sobrassada

Mallorca, niet Sobrasada van het vasteland
Zeg maar filet americain maar dan van varken,en chorizo-achtig gekruid
Niet rauw, wel smeerbaar
In varkensblaas
Zie hier


Culatello

Maar dan de soort noot-van-ham in varkensvlaas
Zie hier




Foekepot, rommelpot
zie hier


Cuica
Brazilië
zie hier


Zambomba
Spanje
zie hier


Cuca-cuca
Italië
zie hier