Rommelpot
Ook met varkensblaas
Niet Blaas van
Pfff! Pfff!
maar van
Varkensblaas
Poulet en vessie
Zie hoe je het maakt hier (doorspoelen naar 1.30; alle links hier in een nieuw venster)
Bocuse gebruikt runderblaas
Zie hoe je het serveert hier
Meestal van Poulet de Bresse, zie hier en zie hoe die gereed gemaakt moet worden hier
Meestal En demi deuil, in halve rouw, dat is met truffel tussen huid en vlees
Er gaat ook dikwijls asperge in of bij, morielje, eekhoorntjesbrood...
Caneton rouennais en chemise
Eend uit Rouen in hemd
Verwijder het borstbeen en vul à la rouennaise*
Oven (± 10 minuten), koel, in blaas, dichtbinden
Kook als die kip hierboven
Serveer met rouennaise saus*
* Farce
Bak sjalot in hamvet
De lever en wat kippenlevers erbij (schijfjes)
P/z en peterselie
Bak kort
Koel, prak en duw door een zeef
* Saus
Laat een Sauce bordelaise stoven met heel fijn gehakte eendenlever
P/z
Ventricina
Een chorizo-achtige worst uit de Abruzzen
In varkensblaas
Zie hier
Sobrassada
Mallorca, niet Sobrasada van het vasteland
Zeg maar filet americain maar dan van varken,en chorizo-achtig gekruid
Niet rauw, wel smeerbaar
In varkensblaas
Zie hier
Culatello
Maar dan de soort noot-van-ham in varkensvlaas
Zie hier
Foekepot, rommelpot
zie hier
Cuica
Brazilië
zie hier
Zambomba
Spanje
zie hier
Cuca-cuca
Italië
zie hier