Dank PJ, ook voor de volgende!
Diverse notities
Zie de eerste aflevering van de mosselserie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Ik schreef er zelf twee keer over, in een andere context
Zie Mosselen in Rodenbach hier
Zie Mosselkroketten hier
Mosselwijnen
Gall en Gall schreef een tijdje geleden over mosselwijnen
Bij zacht smakende mosselgerechten
* Sauvignon blanc Loire (Menetou-Salon bv)
* Muscat
* Pinot blanc
Bij steviger smakende mosselgerechten
* Sauvignon blanc Rueda
* Grüner Veltiner
* Pinot Grigio
Gegratineerd of met room
* Vermentino
* Rías Baixas
* Riesling Elzas
Het van elkaar losmaken van de oesters
(Détroquage)
Ze gaven ook wat recepten
Klassiek koken
Elke mossel in een schelp
Crème fraiche, gekookte ham, knof, gerookt paprikapoeder, "Italiaanse kruiden", bieslook, p/z mengen
Wat op elke mossel
Gratineren
Klassiek koken met laurier en redelijk wat prei
Serveren met friet en Ravigote
Olijfolie, ui, knof
Rode peper, [zoet] paprikapoeder [maar dat niet op hoog vuur, dus later erbij]
Droge chorizo
Witte wijn
Tomaten...
Mosselen
Serveer met korianderblad
Oesters sorteren en controleren
Waverley Root, The Food of Italy
Marche
Marineer rauwe mosselen in olijfolie, witte wijnazijn, salie en knof
Kook [met wat witte wijn]
[Serveer met de marinade]
An Irisch Farmhouse Cookbook
Boter, ui, tomaat, aardappelstukken, stoofappel [doe maar stoofpeer]...
Visbouillon en melk, 20 minuten
Mosselen erbij en na even Guinness waardoor maizena
Mosselen uit de schelpen, in een schelp en serveer met tomatenschijven
[En de saus??]
Oesters verpakken
Met tomaat en witte wijn (Verdejo)
Tomatensaus met witte wijn kan prima, kan uitstekend zelfs, maar als je net als hier Verdejo gebruikt dan moeten die tomaten toch wel erg zoet en rijp zijn
Trouwens vreemd dat ze in het binnenland van Spanje "klassiek mosselen eten" na de vendange
Misschien dat deze Verdejo van de Canarische Eilanden komt
En dat je Verdejo ook goed kunt laten rijpen, dat klopt zeker
Zie hier
Filets de Sole Marguery
Tongfilets met mosselen, garnalen en champignons
Zie hier
Mosselen rauw eten
Zie hoe je ze prepareert hier
Mosselen Aanstellerij
Zie hier
Zonder knof ook nog...
Vis drogen
Mosselen met spek, pompoen en bier
Zie hier
Moules Pernod
Zie hier
En de Québec variant zie hier
En met koriander zie hier
(Cilantro is ook koriander)
Waarom het slecht gaat met Blokker
In een winkel
Nee, we hebben geen papier voor deze luchtbevochtigers meer want ze gaan uit het assortiment.
Contactformulier
Klopt het dat die plastic waterbakken voor aan de verwarming (met zo'n stuk viltpapier er in) niet meer verkocht worden door jullie? Ik bedoel de grote maat, niet de smallere. Dat je dus niet meer van dat papier kan kopen?
Helaas verkopen wij helemaal geen waterbakken meer voor de verwarming op onze site.
Het is ook niet mogelijk dat wij de voorraden van onze filialen kunnen inzien.
Wij kunnen je dan ook niet melden in welk filiaal nog een deze waterbakken verkoopt.
Ik vraag niet of ze op de site te koop zijn, ik vraag niet welk filiaal ze in voorraad heeft, ik vraag of ze inderdaad uit het assortiment zijn of gaan.
Het product waarnaar u opzoekt bent is op dit moment niet op voorraad.
Helaas kunnen wij niet inzien wanneer een product weer voorradig is, wij adviseren onze klanten om het artikel in de gaten te houden op onze website [waar het dus niet te koop is].
Het artikel is echter nog op voorraad als u het artikel op de Blokker webshop kunt vinden en u dit artikel in de winkelwagen kunt plaatsen.
Ik vraag niet of ze op voorraad zijn, ik vraag of ze inderdaad uit het assortiment gaan.
Deze artikelen zijn inderdaad uit het assortiment.
Wij vertrouwen erop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
In een ander winkel
Dit product gaat zeker niet uit het assortiment want het verkoopt namelijk heel erg goed.
Zie de volgende aflevering hier