Wat nog niet aan de orde kwam
maar wat we wel maakten, de afgelopen feestdagen
Een paar dingen zullen wel dubbel gepost zijn, maar ja
Vanille-ijs met geflambeerde kersen
Volgens mij dubbel gepost
Ik gebruikte spekkersen
Ontpitten en in tweeën
Heel kort opbakken in iets boter
Wat madera, en flamberen met Armagnac
Dat vanilleijs moet wel echt goed ijs zijn natuurlijk...
Slagen zonder eindexamen
Je hoeft enkel maar een goede vriend te hebben
[Sarkozy en Lang]
[Sarkozy en Lang]
Krab met truffelmayonaise
Maak goede mayonaise (met iets Dijon mosterd en met citroensap) met goede truffelolie (zwarte truffel); afhankelijk van de sterkte van de truffelolie laten afhangen hoeveel andere olie je gebruikt; heel goede truffelolie: 1 deel op 2 zonnebloem en 3 delen zachte olijfolie.
Werk er nadat het een uur heeft gestaan op kamertemperatuur minieme stukjes wintertruffel door en roer elk half uur goed om tot de smaak correct is (houd steeds op kamertemperatuur)
Koel, als het niet al gebruikt gaat worden
Kook de krabscharen in goed gezouten water en laat in het water koelen.
Giet af en spoel schoon
Serveer met die mayo en schenk er Pouilly-Fumé bij
Eindelijk vrij!
Escargots de Bourgogne
Die kocht ik gewoon hoor. Jumbo. Zijn prima.
Wel mooi brood erbij geven hoor.
Gebakken ganzeborst
Hou er rekening mee dat de borst enorm "trekt" (korter en dikker wordt)
De volgende keer snij ik het in dunne médaillons, en die heel kort sauteren
Poetin stuurt Depardieu naar de Oekraine
Weg met chemische wapens!
De ultieme kaasplank is weer aangepast...
Verse geitenkaas met p/z
Fleur de Maquis
Belegen Çiftlik [tsjIEftliek]
Alta Badia
Cabrales
Herve
wordt
Verse geitenkaas met p/z
Fleur de Maquis
Belegen Çiftlik
Alta Badia
Shropshire (dat meldde ik al) en
Maroilles
Merg op roggebrood
De merg altijd goed warm (opwarmen in bouillon), het brood altijd Brabants roggebrood, altijd vers gemalen p/z erover (zwarte peper)
Ik serveerde het met Garlic cress en dat was heerlijk
Vanilleijs, gember, meloen
Plakjes gari, wat gembersiroop, en wat versgeraspte gember over de meloen.
Gari zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Krieltjes met komijnekaas
Je kan twee kanten op
* Gekookte krieltjes gratineren met geraspte kaas
of
* Gebakken krieltjes serveren met komijnekaassaus
De saus op basis van Béchamel met witte wijn en wat mosterd en citroen, beide juist vóór het serveren erdoor
Gratineren: neem de jongste komijnekaas
Saus: neem belegen
Ik serveerde het met gestoofde venkel en dat was een succes
Poire Hélène
Dat is dus niet Poire Belle Hélène
Volle melk, vanillestokje...
Stokje er uit, halve geschilde peren ex klokhuis erin pocheren
Gebruik voldoende melk want de peren worden er in warmgehouden, terwijl je met een deel ervan en met couverture chocoladesaus maakt (AH verkoopt chocolade voor in de keuken zeg maar, maar noemt dat anders)
Hallaca
Die kreeg ik van (Venezolaanse) Zuli
Zie hier
Tomate à la provençale anders
Dus niet enkel olijfolie, p/z en rozemarijn
(Overigens gebruik ik dan selderijzaad)
Kapje eraf, rondom met olijfolie inwrijven
Heel fijn gehakte sjalot en knof er op, majoraan, olijfolie, p/z
Erg lekker
Stoemp
Dat is Bels en dat betekent stamppot
Restaurant De Stoemppot heet dus De Stamppotpot
Daarnaast wordt dat iha met spruitjes gemaakt
En geserveerd met (deze is volgens mij ook dubbel gepost) kalfsworst of bloedworst of konijn of gehaktballen
Maroilles
De ultieme kaasplank is weer aangepast...
Verse geitenkaas met p/z
Fleur de Maquis
Belegen Çiftlik [tsjIEftliek]
Alta Badia
Cabrales
Herve
wordt
Verse geitenkaas met p/z
Fleur de Maquis
Belegen Çiftlik
Alta Badia
Shropshire (dat meldde ik al) en
Maroilles
Ga los, Marine!
Merg op roggebrood
De merg altijd goed warm (opwarmen in bouillon), het brood altijd Brabants roggebrood, altijd vers gemalen p/z erover (zwarte peper)
Ik serveerde het met Garlic cress en dat was heerlijk
Vanilleijs, gember, meloen
Plakjes gari, wat gembersiroop, en wat versgeraspte gember over de meloen.
Gari zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Mgr. Vingt-Trois [kardinaal Drieëntwintig; die bestaat echt] van drie vaders [hoerenzoon]
De vader De zoon De heilige geest
Krieltjes met komijnekaas
Je kan twee kanten op
* Gekookte krieltjes gratineren met geraspte kaas
of
* Gebakken krieltjes serveren met komijnekaassaus
De saus op basis van Béchamel met witte wijn en wat mosterd en citroen, beide juist vóór het serveren erdoor
Gratineren: neem de jongste komijnekaas
Saus: neem belegen
Ik serveerde het met gestoofde venkel en dat was een succes
Ik, President
Poire Hélène
Dat is dus niet Poire Belle Hélène
Volle melk, vanillestokje...
Stokje er uit, halve geschilde peren ex klokhuis erin pocheren
Gebruik voldoende melk want de peren worden er in warmgehouden, terwijl je met een deel ervan en met couverture chocoladesaus maakt (AH verkoopt chocolade voor in de keuken zeg maar, maar noemt dat anders)
Hallaca
Die kreeg ik van (Venezolaanse) Zuli
Zie hier
De "Gay Lobby" in conclaaf
En, waar blijft de rook [sperma]?
Tomate à la provençale anders
Dus niet enkel olijfolie, p/z en rozemarijn
(Overigens gebruik ik dan selderijzaad)
Kapje eraf, rondom met olijfolie inwrijven
Heel fijn gehakte sjalot en knof er op, majoraan, olijfolie, p/z
Erg lekker
Stoemp
Dat is Bels en dat betekent stamppot
Restaurant De Stoemppot heet dus De Stamppotpot
Daarnaast wordt dat iha met spruitjes gemaakt
En geserveerd met (deze is volgens mij ook dubbel gepost) kalfsworst of bloedworst of konijn of gehaktballen
"Charlie Hebdo" moet gesluierd worden!