Als je in Nederland een restaurant binnenkomt, wordt je aangekeken met een schijnheilig gezicht dat zegt: - Wat kom jij hier doen? Jij krijgt thuis niet genoeg boterhammetjes, hè? Wacht, we zullen je even helpen!
In Nederland heeft het voedsel in het ene restaurant een vieze bijsmaak die het ook in alle andere restaurants heeft en verder nergens.
Dat komt doordat het wordt klaargemaakt met hotelboter. De koffie wordt gezet van hotelmelange.
Hotelaardappelen, hotelwijn, hoteljenever, hotelsperziebonen, hoteldoperwtjes en hotelvlees - kortom, er moet wel een nationaal vertakte hotelknoeiorganisatie bestaan, die het hele Nederlandse hotelwezen met hotelsurrogaten bevoorraadt. Er mag ook paardenvlees door de nassiballen worden gedaan, zonder dat 't erbij vermeld moet worden. Allemaal om de mensen te straffen die thuis niet genoeg chocoladehagelslag op hun bord krijgen.
De kok heeft de pest in, de kelners, moedeloos en moe, staan naar hun AOW te verlangen.