Feest Nederlanders met Fransen
Woensdag, diner vanaf 19.00 uur
Avocadospread op iceberg
Tortilla-chips
Gestoofd rundvlees in rode wijn
Aardappelpuree uit de oven
Ratatouille
Stokbrood
Peren in rode wijn
Kaasplateau
Kernhem
Bleu de Wolvega
Extra oude Goudse
Overjarige komijnenkaas
Limburger
€ 45,- per couvert
Donderdag, brunch vanaf 11.00 uur
Broodmaaltijd
Volkoren licht en donker brood (ook geroosterd), stokbrood
Boter
Verse volle melk
Koffie
Thee
Verse jus
Groninger rollade
Huisgemaakte ossenworst, geserveerd met groene pesto en zilverui’tjes
Spinata
Leerdammer
Jonge komijnekaas
Belegen Kollum
Runderbouillon met venkel
Salade bleekselderij, kaas, curry-dressing
Plaatpizza tonijn, ansjovis, groene olijven
Vis
Ierse gerookte zalm
Gerookte haring
Gerookte forel
Huisgemaakte mierikswortelsaus
Kappertjes
Knäckebröd
€ 35,- per couvert
Vrijdag, ontbijt vanaf 07.30 uur
Broodmaaltijd
Volkoren licht en donker brood (ook geroosterd), croissants
Boter
Verse volle melk
Koffie
Thee
Verse jus
Rosbief
Pekelvlees
Huisgemaakte leverkaas met champignons
Kollummer jong belegen kaas
Nagelkaas
Brandnetelkaas
Roerei met rookspek
Verse fruitsalade
€ 20,- per couvert
Zaterdag, brunch vanaf 11.00 uur
Broodmaaltijd
Volkoren licht en donker brood (ook geroosterd), stokbrood
Boter
Verse volle melk
Koffie
Thee
Verse jus
Grove Groninger leverworst
Huisgemaakte filet américain met kappertjes
Verse Groninger worst (warm)
Verse geitenkaas
Licht belegen Goudse kaas
Belegen komijnekaas
Pompoensoep met verse koriander en zure room
Salade gegrilde paprika, rauwe ham en knoflook
Plaatpizza salami, rode paprika en zwarte olijven
Gerookte vis
Paling
Stoombokking
Schillerlocken
Appelstroop-citroensaus
Knäckebröd
€ 35,- per couvert
Zaterdag, diner vanaf 19.00 uur
Verse kaas, licht aangemaakt met rode pesto
Melba toast
Gestoofde prei'tjes (koud)
Huisgemaakte truffel-mayonaise
Geroosterd notenbrood
Quenelles van snoekbaars
Saus van Loire wijn
Forel Navarra (met Ardenner ham)
Gestoomde rijst en wilde rijst
Courget uit de oven met olijven en hazelnoot-olie
Peterseliesaus met pijnboompitten
Trio van ijs
Kriek-sorbet
Granny Smith vanille-ijs
Gedroogde pruimen-roomijs
Slagroom
Suikerwafeltjes
€ 50,- per couvert
Zondag, ontbijt vanaf 09.00 uur
Broodmaaltijd
Volkoren licht en donker brood (ook geroosterd), croissants
Boter
Verse volle melk
Koffie
Thee
Verse jus
Huisgemaakte leverworst, Groninger mosterd, Limburgse mosterd
Huisgemaakte York ham
Verse kaas met groene kruiden
Terschellinger kaas
Spread van gekookt ei met Parmezaanse kaas, waterkers
Gepocheerde eieren
Geroosterd brioche-brood
Verse fruitsalade
€ 20,- per couvert
Dat was werken...
Maar dat was verdienen...
Die Fransen waren in het begin erg wantrouwig aangaande de Nederlandse keuken (en gelijk hebben ze), ze hadden hun eigen kaas meegebracht (Comté).
Aan het eind, nee, eerder!, waren ze sprakeloos (maar lieten dat natuurlijk niet merken)