Drie bladen voor € 5,- en redelijk interessant ook nog
Culinair internet
America's Test Kitchen
De eerste die ik de afgelopen weken kreeg link ik maar in z'n geheel. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
De eerste twee gerechten zijn nogal basaal, maar het wordt allemaal mooi uitgelegd en voorgedaan.
Die chocoladetaart (of misschien beter pudding) is interessant, en dat Italian Salad verhaal is kort maar krachtig.
Een dinertje
Ceasar Salad, zou dat dan de echte zijn, hier.
Enchaud, rollade, slow cooked pork hier.
Cream Pie hier.
Nog wat recepten en technieken
Blancheren hier.
Soep basics hier.
Een super ingewikkeld Bolognese recept hier. Pancetta, dat klopt (las bij AH parmaham, de kletsers), ook funghi porcini, toe maar, rode peper, melk en "meatloaf mix", bah.
Simpele chocoladetaart hier.
Weekend Culinair
* Skrei met spek, tomaten en aardappelen hier.
* Quiche spinazie geitenkaas, maar dan een goeie, hier.
* Vitello tonnato, serieus, goed en niet die NRC klets van gisteren hier.
* Koken met paprika hier.
* Mosselen hier.
En drie week-menu's hier, hier en hier
Enorm goed
Dat lees je echt in een ruk uit
Dat lees je echt in een ruk uit
Eetsnob
* Bief spaghetti roquefort hier maar met sojaroom, gadverdamme...
* Wild zwijn, en linzen met bleekselderij (mooi) hier.
Hieronder een werkelijk schitterend kookboekje. Die foto!
Het origineel van dat Nederlandse boekje Het Kookboek van Mevrouw Maigret, waar in de Nederlandse editie allemaal zaken uit weg gelaten zijn zoals forellen levend opensnijden, pens, kikkers...
Ik ga, maar dat schreef ik al, een minutieuze vergelijking maken. Vooral veranderingen, meer dan omissies, interesseren me enorm.
De Hollandse Volksaard blootgelegd...
Zest
* Soesjes hier.
* Mamma Kookt hier.
Dat is niet goedkoop, dus op z'n minst had er bij kunnen staan hoeveel pagina's.
* Leuk culinair nieuws hier.
En nog een hier.
* Ippel met zoals gewoonlijk zwaar gelul hier.
Als je geld teveel hebt moet je dat boek van dat mens kopen, Foodlingo Bible.
* Marks and Spencer Foodhall hier.
Diversen
El Mejor Nido, Nestlé voor de Amerikaans Spaanse gemeenschap, zie hier.
Veel recepten, maar bijvoorbeeld die Tamale begrijp ik niet. Ziet er lekker uit, maar dat is geen tamale. Tamale dat is spul in maïsblad.
Maar o wacht, dat zijn verschillende tamale recepten, en deze ene is tamale pie...
(Voor "corn" lees maïsmeel trouwens; geel maïsmeel in dit geval.)
Kokswereld, Wagyu hier en zeewier hier.
De Gezonde Apotheker met citroenboontjes hier.
John West, Uitlekken Niet Nodig hier.
En nu voor het slapen gaan:
Foodlog!
Interessant! hier.
Dat meen je niet! hier.
Like Wow Man! hier.
Ik sta te wankelen van de slaap in ene...