zondag 2 februari 2014

Appeltaart
Paul de Leeuw schreef een kookboek en ook twittert hij zijn recepten. De ingrediënten zijn voornamelijk veel en vet en overbodig. Vrijdagavond was hij op televisie te gast in een programma waar ook Joop van de Ende te gast was. Paul kondigde aan dat hij een kookprogramma zou willen(!) en zei dat Joop ooit bij hem thuis gegeten had. Joop gaf als reactie op dat eten dat Paul een goede gastheer was en dat alles overvloedig aanwezig was. Ik vraag me nu af of dat een compliment was.

Enfin Paul wil, samen met Roos Ouwehand (actrice en culinair journaliste NRC) een kookprogramma voor pubers. Hij maakte meteen het leuke grapje “Niet heel Holland bakt, maar heel Holland bukt”. Lijkt me nu al een succes, die grapjes van Paul in combinatie met pubers.

Zijn succesnummer is appeltaart met in Amaretto geweekte rozijnen,  en dan zijn grote geheime ingrediënt: banaan! Er was eens in zijn tv-programma een beroemde chef (ik weet helaas niet meer wie) te gast en Paul gaf die man een stuk van die appeltaart te eten. De camera nam de chef, al proevend, in beeld en dat was een foutje. De man trok een zeer vies gezicht  en zijn mondelinge commentaar was later door veel herrie onverstaanbaar gemaakt.

Tijdens zijn shows in het land geeft Paul elke keer een van zijn, ter plekke gebakken, appeltaarten weg. De mevrouw die er vrijdag een kreeg liet op twitter weten dat de taart te nat en niet te vreten was.

Loek