Rijstpapier, lontong, Cambodjaanse en Basmati rijst...
Rijstpapier, gepocheerde eieren, tomatensaus
De saus en de eieren Noord-Pakistaans, het rijstpapier (zie hierboven) Vietnamees
Dat rijstpapier (is voor loempia's) gefrituurd, wat net zoiets als papadum oplevert; dat had ik ergens gelezen (en zelf kunnen bedenken natuurlijk, want ook mihoen bv. kan je prachtig frituren)
Pinda-olie, ui, knof, groene lombok...
Komijn (fijngewreven), rode gedroogde peper, koenjit, vers gemalen korianderzaad...
Wat opzij schuiven en tomatenpuree aanbakken...
Amchur erdoor roeren (gemalen gedroogde groene mango, = zuur)
Stukken aan de plant gerijpte tomaat erbij (Tasty Tom)...
Kippenbouillon en witte wijn (Pakistaanse halal witte wijn!)...
Eieren erin pocheren
Rijstpapier in vieren knippen en de stukken frituren (zie onder hoe ze dan worden)
Serveren met Mango pickle (wat iets heel anders is dan Mango chutney)
Erg lekker, zoals trouwens alles wat ik hier neerschrijf, want anders zou ik het niet hier neerschrijven...
Lontong, tamago, oesterzwam en coin mushrooms
Ik maakte tamago sushi, maar met lontong-stukjes ipv sushi rijst. Gaat uitstekend als je het doet zoals hieronder beschreven. Gebruik lontong van hele rijst (in een ander recept vandaag: lontong van gebroken rijst; steviger).
Weer ei. Ja. Verderop nog eens. Dat heet toeval...
Week de coin mushrooms (klein soort Po ku, wat weer een Chinese soort shiitake is; itt shiitake geen barsten in de kop)
Snijd ingelegde daikon in schijfjes
Week nori, rooster het en knip er linten van
Kook lontong met zout en sushi azijn (ik gebruikte zelfgemaakte, zoek op het blog het recept, maar waar ik ook nog een tijd een stuk kombu in heb gestoken)
Zonnebloemolie, sjalot, knof...
Oesterzwamstelen...
Weekwater van de Coin mushrooms en inkoken...
Oesterzwam-hoeden in stukjes, coin mushrooms zonder steel idem even later...
Japanse soy, Japanse "peper" (Japans zeven kruiden mengsel, Shichimi togarashi)...
Proef
Meng voor twee personen vier eieren met 50 ml dashi, wat zout, wat Japanse soy en 10 ml mirin.
Meng heel goed.
Wrijf de zeer hete tamago-pan in met kalfsniervet (gebruik koksstokjes)
Giet er een dun laagje struif in
Bak tot bijna droog
Rol op
Bak een volgende naast het rolletje
Rol het rolletje er over heen etc. keer vier
Stukje lontong (of haffeltje sushi rijst), schijfje tamago, lintje nori, schijfjes daikon...
De rijst is "zuur", het ei zoet
Basmati rijst, struisvogelbief, paarse spruitjes
Paarse spruitjes zijn notig van smaak, en de structuur is minder "bladerig"
De spruitjes klaarmaken en blancheren met wat zout en mirabellen-azijn
Afgieten en konfijten in foie gras-vet met wat p/z
De rijst 30 minuten weken met twee delen water
Aan de kook, van het vuur af, roeren, weer aan de kook, deksel, laag vuur, 10 minuten...
Boter, sjalot, knof, peterselie, selderijblad, wat prei...
Viandox (of Oxo of Marmite) en room en inkoken...
Gewurztraminer, wat kalfsbouillon, inkoken...
Peper en proef.
De bief bakken (niet te lang!)
Lontong, gekookt gebakken ei, haricots
Surinaams
"Surinaamse kerrie-eieren"
Kan ook prima met aardappelen (aardappelen en koenjit is een van mijn favo combi's, vooral in West-Afrikaanse gerechten)
Eieren goed hard koken, schrikken (je broek laten zakken), pellen
Lontong (nu van gebroken rijst) koken
Haricots snijden, in koud water
Eieren rondom in pinda-olie bakken
Steeds een beetje draaien tot rondom mooi bruin
Haricots afgieten
Pinda-olie, haricots, uit de pan
Pinda-olie erbij?, rode ui, knof, lombok, sereh, kentjoer (erg Surinaams-Javaans is dat)...
Haricots, masala (Surinaamse!), kippenbouillon...
Blokjes lontong erbij en halve eieren...
Serveer met Lime pickle
Dit zijn geen emoe eieren, dit zijn kippeneieren in een klein pannetje...
Cambodjaanse rijst, tonijn, biet
Olijfolie, sjalot, knof...
Pikant en zoet paprikapoeder (Pimentón de la Vera!)...
Crème fraiche, witte wijn...
Stukjes gedroogde tomaat uit olie...
Bieslook, proef
Rijst koken, biet uit potje warm piepen, tonijn bakken
O ja!
Dit hier (alle links hier in een nieuw venster) is bijna klaar.
Blaasinstrumenten info voor kindertjes, later muziekinstrumenten iha.
Het is al responsive (ook bruikbaar op tablet en foon), en nu nog de kazoo en zo erbij...