Vandaag kaas
Bergens Blonde
Vrij goed, de korst vies en korrelig
Op het etiket staat "Brie" maar op de website vermijden ze dat zorgvuldig...
Op het etiket staat "Brie" maar op de website vermijden ze dat zorgvuldig...
Diverse recepten
die ik zo hier en daar tegenkwam
Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Mosselcocktail
Uit Feestelijke hapjes voor Iedere Gelegenheid van Albert Mol
Vergis je niet: er staan behoorlijk ingewikkelde dingen in, en er wordt veel met kaviaar gewerkt
Mosselen koken en uitlekken, of gebruik ingelegde
Mayo, licht geklopte room, citroensap, p/z, Worcestershire en ietsje suiker
Mosselen erdoor en kappertjes en een goed koelen
Schaaltjes, sla, het spul, tuinkers, paprika-stukjes
Manouri (Griekenland)
Een bijproduct van de Feta productie
Mooi zacht; gebruik als Mozzarella
Mooi zacht; gebruik als Mozzarella
Pittige mosselen
Uit The Food of Northern Spain van Chandler (van Pulse)
Mosselen koken, afkoelen, de mossel in de grotere schelp laten (wel losgehaald indien nodig)
Olijfolie, ui, knof, Spaanse peper, paprikapoeder...
Tomatenstukjes, ansjovis, witte wijn (ik zou het kookvocht meenemen)...
Inkoken, p/z
Mosselen op een schaal, bedek met de saus, kort in de oven
Serveer met goed brood
Monte enebro
Lekker!
Ik postte kort geleden een recept van mosselen in tomatensaus
Zie hier
Die Huivers van laatst (zie hier), die had ook een partij mosselrecepten
* Gekookt met knolselderij
* Gekookt gebakken met oesterzwam
* Die mosselen waar je (gekookt) gehakt in doet, touwtje en dan in tomatensaus
Die weet niet dat dat Moules à la sétoise heet...
* Mosselen gekookt in tomatensaus met rozemarijn en sherry en ansjovis
* Met chorizo en rode wijn (hier gejat)
Pouligny Saint Pierre
Proef ik morgen...
Dit is een heel bejaarde...
Op zijn creools
Uit Le Nouveau Guide Culinaire van Pellaprat
Rijst koken
Tegelijkertijd mosselen garen met sjalot en witte wijn
Mosselen afgieten, kookvocht flink inkoken met kerrie
Mosselen en rijst mengen, alles goed koelen
Kookvocht over de rijst, olie en azijn erdoor
Deense Tilsit
Op zijn Italiaans
Zelfde boek, en de twee volgende ook
Kook mosselen droog, goed husselend, met peper, tijm en peterselie erdoor
Laat goed uitlekken, ook weer af en toe husselend en vang het vocht op
Zeef het vocht en zet het op met tomatenpuree
Klontjes boter en saffraan erdoor werken
Warm de mosselen op een of andere manier, en serveer náást de saus
Zwitserse Tilsit
Met mayonaise
Kook de mosselen met witte wijn
Giet af, zeef het kookvocht en kook goed in
Maak mayonaise met weinig zout, flink mosterd en wat van het kookvocht er later door
Werk de mosselen door de mayo en serveer met schijfjes gekookte koude aardappel met vinaigrette erover
Vacherin Mont d'Or
Salade op zijn Grieks
(Dit is geen Moules à la grecque!)
Maak een salade van (alles koud natuurlijk) gekookte mosselen, geblancheerde champignons, schijfjes tomaat, geblancheerde zilveruitjes (verse dus), artisjokharten, citroensap, olijfolie, z/p
Volgende aflevering zie hier
O ja!
Al 2000+ hits hier!!
Wow!!!
Beste resultaat ooit!!!!