Ook eten we spruiten, witlof of bloemkool van Madame Caca, die zulke prachtige bloemkolen heeft, omdat zij ze teelt met haar eigen mest. Over de groente gaat bijna altijd geraspte kaas. En we eten ook sla van sla of salade van witlof, tomaat en komkommer, alles met dezelfde dressing van Friese Vlag-koffiemelk, een halve bol uitgeperste knoflook, een scheut zonnebloemolie, azijn of citroensap, wat suiker en voorts alle in huis aanwezige gedroogde kruiden, in overvloed, zodat het gelukkig altijd hetzelfde smaakt.
Verder eten we karbonade, runderlapjes of ei, of kip of vis uit de diepvries. De eierdoppen mogen niet in het dopje geduwd worden want dat is later erg lastig. Dus doe ik het soms expres, om Gerard te pesten. Het eten moet bovendien snel genuttigd worden, want anders zorg hij daar wel voor en is je vlees opeens weg. Toetjes, daar doen we niet aan.