Eendenborst van Barbarie eend
Enorm lekker!
Een wereld van verschil met een gewone tamme eend
Buitenlandse en "binnenlandse" kooktijdschriften
Zie de eerste aflevering van deze serie hier (alle links hier in een nieuw venster)Enorm lekker!
Een wereld van verschil met een gewone tamme eend
Buitenlandse en "binnenlandse" kooktijdschriften
Uhh, daar heb je hem weer...
Koop een willekeurig Nederlands kooktijdschrift en je ergert je groen
Koop een willekeurig buitenlands, en Goh wat leuk!
Vandaag hebben we daar geen last van, want het zijn twee buitenlandse en een vertaalde
Courget uithollen
Notenolie, paprikapoeder, oven tot iets zacht
Groene olijven (goed uitgeschud!), kaas, terug in de oven
Hofcafé und Landhausküche
100 pagina's, € 4,80
Notenolie, paprikapoeder, oven tot iets zacht
Groene olijven (goed uitgeschud!), kaas, terug in de oven
Hofcafé und Landhausküche
100 pagina's, € 4,80
Geen website, itt al die Nederlandse shitblaadjes die op hun websites lekker doorblazen en doorhijgen en merchandisen, want voor wat anders dienen ze niet
Een Spatznhobel, ook wel Spätzlehobel zie hier
Schupfnudeln zie hier
Als gnocchi di patate plus ei
Berner Rösti zie hier
Grießknödel met paneermeel (nou ja, Semmeln) en griesmeel en verse kaas
Sinaasappelcake met maanzaad, zuurkoolroulade, Specksauerkraut, ach ach ach ach...
Good Food
BBC uitgave
± 150 pagina's, € 10,-
Een uitstekend verhaal over het hoe en wat van Pulled pork
Kaneel, gember, bruine suiker, zwarte peper
Bourbon and Bacon Brownies
Daar heb je ze weer, hier nooit gezien: "dried sour cherries"
Dubbelgeslagen pannenkoekjes gevuld met kip, bacon, paddo's en room
Gepaneerd (ei en grof kruim) na-gebakken
Een heel verhaal over aardpeer
De gemiddelde Nederlandse culi-krantschrijver zou er bij klaarkomen
Maar: met varken en cider, salade met bloedsinaasappel en feta, soep met Parmezaan, kijk, dat zijn dan natuurlijk wel gerechten waar je de gemiddelde Retteketet, Jonas en de Walvis, Smak, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Kleynst, Mossel, Kleuter Woutwijk, Broekbaard, Boesje, Meneer Watkletstons e tutti quanti niet over hoort natuurlijk,,,
(Nou, Retteketet misschien wel, want die jat alles bij mekaar vanaf Engelse sites...)
Fuck! Voorbij al!
Zie hier
Plattelands Recepten
Ja, daar kijkt u even op!
€ 2,95, klein formaat, 100 pagina's
Dit is vertaald, en Duitser dan Duits
98% vleesrecepten
Heel veel spul in deeg gewikkeld
Erg veel Knödel
De recepten dat valt mee, maar de intro dat is krom Nederlands
"Daarnaast ontdekt nog vele wetenswaardigheden over..."
"Veel plezier bij het nakoken"
Veel Duitsige instructies zoals "5 el donkere mix voor sausbinder (Mondamin)" en "1 verpakking Pfanni Semmel knödels in kookzakjes (6 stuks)" of "3 el varkensvet"
Rollade in biersaus met taaitaai, ik ga het zeker maken!
Varkensrug Clamecy, wat was dat ook weer, Clamecy?
Niet te vinden
Ben ik in de war met Clamart?
Enfin, het lijkt me toch niks; abrikozen, dragon en blauwe kaas...
Leverworstrollade, daar kom ik op terug!
Zoals ook op Speculaasknödels met bakfruit!
Als gnocchi di patate plus ei
Berner Rösti zie hier
Grießknödel met paneermeel (nou ja, Semmeln) en griesmeel en verse kaas
Sinaasappelcake met maanzaad, zuurkoolroulade, Specksauerkraut, ach ach ach ach...
Eieren pocheren in tomatensaus...
Good Food
BBC uitgave
± 150 pagina's, € 10,-
Een uitstekend verhaal over het hoe en wat van Pulled pork
Kaneel, gember, bruine suiker, zwarte peper
Bourbon and Bacon Brownies
Daar heb je ze weer, hier nooit gezien: "dried sour cherries"
Dubbelgeslagen pannenkoekjes gevuld met kip, bacon, paddo's en room
Gepaneerd (ei en grof kruim) na-gebakken
Een heel verhaal over aardpeer
De gemiddelde Nederlandse culi-krantschrijver zou er bij klaarkomen
Maar: met varken en cider, salade met bloedsinaasappel en feta, soep met Parmezaan, kijk, dat zijn dan natuurlijk wel gerechten waar je de gemiddelde Retteketet, Jonas en de Walvis, Smak, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Kleynst, Mossel, Kleuter Woutwijk, Broekbaard, Boesje, Meneer Watkletstons e tutti quanti niet over hoort natuurlijk,,,
(Nou, Retteketet misschien wel, want die jat alles bij mekaar vanaf Engelse sites...)
Fuck! Voorbij al!
Zie hier
Home made foie gras truffé op home made getoast brioche...
Ach ach ach ach ach...
(Zie ik die Retteketet vuile knollen uit de polder vreten, van het gif kromstaande vis uit de Amsterdamse grachten, denk ik Ik hou het maar bij mijn eigen foie gras hahahahahahahahaha!)
(Zie ik die Retteketet vuile knollen uit de polder vreten, van het gif kromstaande vis uit de Amsterdamse grachten, denk ik Ik hou het maar bij mijn eigen foie gras hahahahahahahahaha!)
Plattelands Recepten
Ja, daar kijkt u even op!
€ 2,95, klein formaat, 100 pagina's
Dit is vertaald, en Duitser dan Duits
98% vleesrecepten
Heel veel spul in deeg gewikkeld
Erg veel Knödel
De recepten dat valt mee, maar de intro dat is krom Nederlands
"Daarnaast ontdekt nog vele wetenswaardigheden over..."
"Veel plezier bij het nakoken"
Veel Duitsige instructies zoals "5 el donkere mix voor sausbinder (Mondamin)" en "1 verpakking Pfanni Semmel knödels in kookzakjes (6 stuks)" of "3 el varkensvet"
Rollade in biersaus met taaitaai, ik ga het zeker maken!
Varkensrug Clamecy, wat was dat ook weer, Clamecy?
Niet te vinden
Ben ik in de war met Clamart?
Enfin, het lijkt me toch niks; abrikozen, dragon en blauwe kaas...
Leverworstrollade, daar kom ik op terug!
Zoals ook op Speculaasknödels met bakfruit!
Fondue Vacherin Mont d'Or
Met charcuterie en brood en wijn...