Kriel, stamp, gebakken, gestoomd...
Kriel, eendenborst, snijbonen
Uhh die eendenborst, dat was van Barbarie eend, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Dat is echt 10 keer lekkerder dan gewone loop-eend... Oorspronkelijk uit Amerika...
Ennuh uhh, die snijbonen, dat zijn hele kleintjes, à la grecque, en uit uitstekende blikjes van Aldi
Vetkant eendenborst kruislings insnijden
Vleeskant dichtschroeien
Op de vetkant garen op een grilpan
Olijfolie, ui, knof, zwarte peper...
Kriel in foie gras-vet garen
Aldi snijbonen voorzichtig warmen (ze zijn al een beetje te gaar...)(maar de smaak is perfect!)
Aardappelstamp boerenkool, casselerrib
Ja, wat moet ik daar nou over orakelen?
Casselerrib kort aanbakken in flink boter
Flink boter, omdat je daarmee flink jus gaat maken
Aardappelen koken met zout (goh)
Uit de pan
Boerenkool er in (dus niet samen koken!!), eventueel wat minder water
Kook tot het gaar is, en dat kan even duren
Is het bijna gaar, dan de casselerrib meestoven
Casselerrib er uit
Stamp maken met melk en boter en witte peper en nootmuskaat
Warm piepen
Jus maken
Op de foto hieronder nog geen jus
De foto mét jus was onscherp
Maar Gristus wat was het lekker...
Oven-aardappelen, kaas, paprika
Dikke aardappelplakken met olijfolie en zeezout in een ovenschotel en de oven in...
Wat olijfolie, stukjes puntpaprika, even sauteren, uit de pan
Olijfolie (eventueel wat aanvullen dus), ui, knof, niet te hete rode lombok zonder zaadjes en zaadlijsten...
Komijnzaad (kneuzen tussen duim en wijsvinger), vers geplet korianderzaad...
Crème fraiche (rustig aan), witte wijn...
Paprika over de aardappel
Uienspul erover
Rasp er Cheddar over...
Oven...
Gekookte aardappelen, paprika, Harzer kaas
Aardappelen koken
Foie gras vet (of anders maar ganzenvet van de betere poelier), stukjes puntpaprika kort sauteren, uit de pan
Wat meer foie vet?
Sjalot, knof, witte peper...
Spul naar de kant duwen (of tijdelijk uit de pan) en aardappelschijven lekker bruin stoven...
Ovenschotel, aardappelen, paprika, kummel, uienspul, Harzer kaas erover raspen...
(Dikke aardappelschijven met die kaassaus met kummel erover...)
Gestoomde aardappelen, peultjes, ei, peterseliesaus
Ik vind voor aardappel-stomen rode aardappelen (geschild!) het mooist
Kook eieren half zacht (zoals die Volkskrant tiepo's het zouden doen dus)
Schrik, pel
Stoom aardappelen
Boter, sjalot, knof, zwarte peper...
Zeer flink peterselie...
Bloem...
Melk, groentenbouillon, droge sherry...
Stoom als de aardappelen bijna gaar zijn peultjes mee
Alles bij mekaar...