"Dat eiwit laat ik wat uitlekken, dan krijg je niet allemaal van die slierten in je pan" dixit Yvet Retteketet
oftewel
Het Orakel van de Nieuwmarkt
Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)
Onderaan in elke aflevering een link naar de volgende! Opdat je niks mist!
"Juist omdat het kolkje draait, draait het ei zo mooi in elkaar"
Maar ja, ik kan toevallig erg goed kijken
Zie boven
In het midden het eigeel; het ligt wat dieper en is wat donkerder
Rechts daarvan het eiwit wat er aan vast zit, wat niet weggesliert is
(Zie ook al die eiwit-klodders links en onder dat ei)
Kijk nu hieronder
De hele ietsje lichtere ronde linkerhelft dat is het eigeel; de rest, het eiwit, is nu ietsje donkerder want dun en doorschijnend
Zie hoeveel eiwit er nog over is... Niks zowat...
Dus dat is allemaal "in elkaar gedraaid"?
Yvette, dit is goedkope nep en helemaal niks anders
Als je je publiek dit voorzet, dan heb je enkel minachting voor dat publiek
"Het is toch maar een stel onnozele eikels"
"Dat eiwit laat ik wat uitlekken, dan krijg je niet allemaal van die slierten in je pan"
Op de eerste plaats zit die pan vol slierten, en op de tweede plaats is dit natuurlijk een achteraf bedacht excuus voor het ontbreken van al dat eiwit, vanwege al die later weggemoffelde slierten
O, wacht, zie de eerste aflevering van deze Mistero buffo hier
Jamaicaanse peper, dat heet ook wel allspice
Dat heet piment, ja
Als je een stier castreert dan krijg je een os
Shit man!
Teel je aardappelen buiten of in de kas?
Jezus Gristus...
Brandewijn heeft een zoetige geur
Ja, als je vol-chemische inmaakbrandewijn gebruikt wel ja...
Goh! Geitenvlees!
Nooit een Marokkaanse slager van binnen gezien...
En dat ze die bout aansnijdt, dat laten ze wijselijk maar niet zien...
Ik daag die uit voor de TV te laten zien dat ze een geitenbout aansnijdt... Dat kan ze helemaal niet... Kwaken prima, dat wel
Moet je dit geklungel zien!
En met naaigaren ipv opbinddraad ook nog...
Het garen gaat er haast doorheen, zo mals is het
Ja dank je de koekoek...
Maakt ze een roux, doet ze er bouillon bij, wat later krokettenvlees
Nu heb ik een roux
En moet je die kroketten-nep zien hier
Op 22.38 doet ze net of ze die kroketten test
Mooi he! Keihard!
Maar die vinger blijft er telkens net boven!
Wat een nep allemaal, God god wat een ontzettende nep allemaal...
Ken u ff voorover gaan staan? Dan ken ik u ff in u reet naaien...
VPRO
Vereniging van Progressief Rancuneuze Oplichters
(En met een schuimspaan in de frituur, ook dat nog...)
knoflook niet te lang laten bakken want dan wordt het bitter
Knoflook niet op te hoog vuur bakken zal je bedoelen
Maakt ze van die druipmayo
In de koelkast zetten, dan wordt het dikker
Rivierkreeft uit vieze Amsterdamse grachten
Ja het is Amerikaanse kreeft, die kan beter tegen vervuiling
Met d'r vinger proeven en daarna nog een keer met dezelfde vinger
En dat heeft dan een restaurant gehad...
Nog een geluk dat heel Amsterdam niet aan de slingerschijt is geraakt...
Shiitake snijden en de steel er aan laten zitten...
Rillettes maken van (enkel!) wilde gans, hoe kan je het in je bolle harses verzonnen krijgen...
Vlierbloesem gebruiken zonder het eerst in water te leggen om de insecten eruit te krijgen...
De gerookte ganzeborst ruikt een beetje naar rookworst. Dat is wel grappig.
Ongeveer een eetlepel geroosterd komijnzaadjes erbij
Ondertiteling, terecht: "Een theelepel komijnzaad", wat nog teveel is
Een heel klein mespuntje kerriepoeder
Gaat er een flinke theelepel in
De groente is van dit seizoen
Goh!
Meer voedseldiversiteit als je lokaal en biologisch koopt
Ja, 28 soorten pastinaak...
Pimm's is een soort vermout wat een beetje naar thee smaakt
Nou jullie weer...
Zit ze met d'r hand in een weckpot vast, als ze er iets probeert uit te halen
Zo vangen ze apen
Zie hier
Toegift
Libris blaadje Boekenweek
Over Home Made
"U wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren bereiden. Zodat u met trots kunt zeggen dat u écht alles zelf hebt gemaakt!"
Daar kunnen we nu aan toevoegen "Als u goed kijkt, dan kunt bij Yvet zien hoe u de boel feilloos kan besodemieteren!"
Zie de volgende aflevering ("Ons een kooltje stoven / Dat wil Yvet van Boven") hier