Gedroogd bamboeblad
Ook wel
De Kleivreter
Zie de gemankeerde kuikensexer hier (alle links hier in een nieuw venster)
Die vliegt naar de andere kant van de wereld om daar klei te gaan eten, en drie dagen later staat er in de Volkskrant van dezelfde hand een culinair domineesartikel over dat je lokaal en energie neutraal moet eten...
En dan gaat ie met afval koken, krijgt daar Twitter commentaar op, en is daar kwaad over, de ontzagwekkende zeur...
Zie de gereformeerde zelfkazer hier
Hij mag tegenwoordig trouwens alleen nog maar korte dingetjes schrijven in de Volkskrant
Wat de krant een heel stuk leesbaarder maakt...
Geweekt
"De verspillingsfabriek"
Daar had ie een hele pagina over
Zie hier
"Wat de onderhandelingen niet vergemakkelijkt, is dat de producten van de verspillingsfabriek duurder zijn dan die van gewone concurrenten"
Dus soep van tomatenkapjes is duurder dan soep van tomaten?
En daar horen we over een jaar nog wat van??
"Hutten heeft de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met alle grote supermarkten. Maar er staat nog niets zwart op wit"
Uhh, Hoe gaat het met de Kromkommer, zal ik maar zeggen
Kabeljauw, p/z
"Chef-kokkin met bokken en ballen"
Foto varkensnet
"Varkensmaagnet"
[Ondertussen ontdekt van waar deze enormiteit gejat is. Zie hier]
Alsof dat iets met maag te maken heeft...
Foto "Varkenskop en -poot"
Foto varkenskop en staart
"Aan een koe zit 200 gram longhaas"
Lulkoek
"De Librije toch weer de lekkerste"
Ja, als je je wil laten naaien met augurkenschuim voor € 35,-...
Moet je de inrichting zien van die omhoog gevallen proleet
Weet je precies wat voor volk daar komt
Nul kennis en teveel poen
(Die inrichting "zorgt voor extra beleving, aldus Lekker-hoofdredacteur Annelies Pijper")
"Beleving is het nieuwe toverwoord"
Ja, als je niet weet wat goed eten is, dan zal het over een andere boeg moeten...
"shared dining is in opkomst"
Over de top 100 lijst: "Opmerkelijk is dat het restaurant van het Rijksmuseum er niet bij staat"
Hoezo opmerkelijk dat die shittent er niet bij staat?
Enfin, een hele pagina vol gezwatel, en niet een enkel woord over dat dit of dat lekker was...
Nederland op zijn best
Vis bakken tot het aan de bovenkant gaar is en dan pas draaien, de cuilinaire putjesschepper...
Dat garnalen er drie weken over doen, op en neer naar Marokko, om gepeld te worden
Dat je de visboer moet vragen om garnalen met zo min mogelijk conserveringsmiddel (hé, wat denk die visboer dan, Smak?)
"Als je garnalen met de hand pelt is er veel kans op besmetting"
"Paprika moet je konfijten want anders boert het op"
Dat alle vier in één enkel schriel kolommetje krant
Hoe is het mogelijk zoveel gelul in 40 regels te krijgen...
"Als je boven een school makrelen vaart springen ze zo in je boot"
Een of andere haarboer die het teveel werk vindt (want slechts "met vijf koks op 60 gasten") om zelf slakken te koken
"aardbeien met tuinboontjes"
"een nagerecht met bloemkool"
"Zeeduivel is een moeilijke vis. Als je hem niet goed bereid..."
Je kan koken of je kan niet koken...
"Ik gebruik geen tonijn omdat het niet van hier is"
Tien regels verder "dan wordt het boterzacht net als tonijn"
"Poolse renaissance"
"De chef komt uit de keuken, donkere ogen, stoppelbaard"
"Gefermenteerde groenten vooraf"
Daar was ik al bang voor, met die "origineel elegant moderne topgastronomie in optima forma"
"wilde wortel met jonge geitenkaas"
"hert met daslook"
"in gin-tonic gemarineerde zalm met hibiscus en rode biet"
"pierogi (de Poolse variant op ravioli)"
Dat is Russisch ja!
Nooit Pnin gelezen natuurlijk; die leest Panorama in het vliegtuig naar Peru...
Big Mac: "Ik ben er nu helemaal tegen"
"René Redzepi, de beste kok ter wereld"
Flikker op...
Sappen van brandnetel...
"We krijgen twee keer per week verse vis"
Daar gaan we dus maar niet eten...
Gaargestoomd
"Gij zult goed eten"
"Mac van Dinther blikt terug op zijn onderzoek naar de voedseldilemma's van deze tijd. In het boek Gij zult goed eten, een bundeling van zijn artikelen, wijst hij de lezer in tien geboden de weg."
Ik heb een extra gebod, Smak. Luister goed.
Gij zult niet uit uw nek lullen
O, trouwens nóg een!
Gij zult niet naar Peru vliegen om klei te gaan eten
Lekker, dat is volgens Smak "in kombucha gegaarde langoustine in saus van snijbonen met laos, salade van nashipeer met gepofte quinoa en crème van boemboe" van boer Jonnie.
Als je zoiets neerschrijft, ben je dan wel of ben je dan niet een geperverteerde uienpeller?
"Een bedorven mossel..."
"Bedorven mosselen" bestaan niet in de huidige productie
Dat is sensibilisatie
O, en dat steeds maar "onze" en "we" als hij zijn eigen smaak bedoelt...
Uhh Smak, was die klei wel "lokaal" en toch zeker "biologisch" en mag ik aannemen "vers en onbewerkt" en -erg belangrijk- was de prijs "eerlijk" en o ja! was het wel "zelf getuinierd"?
Boterzachte gestoomde prei
Gestoomde kabeljauw (bedreigd! heerlijk!)
Tortigliono paprikasaus
Als je weet hoe sappig het allemaal was dan begrijp je waarom er geen extra paprikasaus bij nodig was...
"crème van boemboe"
En de lul hij lulde voort