Geen foto's om reden van privacy
Vandaag foto's van inkopen
Kadayif, kataifi, kadaifi
Om dat spul, zie hier (alle links hier in een nieuw venster), te maken
Ceviche, kwal, uiensoep met slakken, mosselen met chorizo
Ceviche
Marineer stukjes verse tonijn en octopus en grote garnalen, alles rauw, 1/2 uur in half citroen half limoensap.
Eventueel + stukjes witte vis.
Geen zalm gebruiken.
Laat uitlekken en leg een uur in een vinaigrette van extra vergine olijfolie, zachte witte wijnazijn, met stevige blokjes tomaat, stukjes ui, gepekelde groene peper (“Nacho sliced jalapeños” of zo) en verse oregano.
Regelmatig omscheppen.
Uitlekken.
Dit zijn niet die kers-paprika'tjes die ze met kaas vullen
Dit zijn kers-pepers, waar ze in Hongarije pikant paprikapoeder van maken
Van gedroogde dan dus
Cseresznyepaprika, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Wat grotere, appel-paprika, Ñora, gebruiken ze in Spanje voor paprikapoeder, zie hier
We dronken er Orujo bij.
Galicische (Noord-West Spaanse) variant van Marc en Grappa.
Zie hier.
Poolse zachte mosterd voor de verzameling
(Ik had al krachtige grove)
Smaakt licht naar Beierse Süß Senf, net als sommige Zweedse mosterdsoorten
Kwal
Dat koop je gepekeld bij de betere Chinees.
Zie hier.
Week de kwal 12 uur in water. Begin met het wegspoelen van de grove zoutkorrels die er tussen zitten.
(Je hebt ook enkel gedroogde kwal. Proef. Week die met wat zout erbij.)
(Je hebt ook enkel gedroogde kwal. Proef. Week die met wat zout erbij.)
Laat goed uitlekken. Serveer zó, met groene paprika, opgebakken met ui en
knof en afgekoeld, aangemaakt met sesamolie, Dark soy en Tabasco of zo.
Of bak de drooggedepte kwal eerst op met en ui en knof.
Lauw serveren dan, aangemaakt met zie hierboven.
Hele verhaal hierboven kan ook met garnalen, zonder ontzouten dan dus
Lauw serveren dan, aangemaakt met zie hierboven.
Hele verhaal hierboven kan ook met garnalen, zonder ontzouten dan dus
Links kabeljauwlever
Rechts sprot-pasta
Merk Oud Riga
Die sprot-pasta bv. op bladerdeeg, licht gebakken schijven courget er op, oven
Mrs. Fishers Onion Soup
Maak mooie uiensoep.
Bak in boter op hoog vuur in de lengte gehalveerde
gekookte escargots met wat verse tijm.
Doe er op lager (niet laag) vuur stevige
blokjes tomaat bij en roer even om.
Flambeer met Pernod.
Schep wat in elke soepkom en schep er
de uiensoep over.
Rambutan
Het waren niet moeders mooiste
Mosselen met chorizo
Bak stukjes droge chorizo uit in wat olijfolie.
Bak flink soepgroenten mee, en ui, knof en peterselie.
Flambeer met Orujo.
Blus met witte wijn.
Laat geheel koelen.
Mosselen erin, vuur aan, husselen...
Met in olijfolie gebakken (niet "gefrituurde") friet.
Grof zeezout over de friet.
Knof-Tabasco
Enorm lekker spul
Boekweitbrei
Als rijstebrei, dus met melk, boter,
vanille, suiker en eigeel, maar dan dus met hele boekweit.
Wordt mooi paars.
Bij de koffie Licor Beirão
Dat is net zoiets als Licor 43, maar Portugees en wat fijner