dinsdag 22 december 2015

Eindelijk bekend!



Bergen op Zoom
Aardbeien, ansjovis en asperges


De culinaire baviaan van 2015:

Onno Minuscuyl!


Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) hoe de Volkskrant midden in de roos schiet door een artikel over kerst-eten, voor mensen die niet kunnen koken, te laten schrijven door Onno Nomen est Omen!

Gehijg, geblaas, gepiep, gekreun, saus, verf, toeters en bellen nodig? Neem Onno Lulmaarraak!


Als je gaat koken in een restaurant in Oost-Spanje dan zeggen ze De paella maken we zelf want dat kan u niet want u komt niet van hier
Als je gaat koken in een restaurant in Rome zeggen ze De carbonara maken we zelf want dat kunt u niet want u bent niet van hier

En dit is precies hetzelfde. Hoor Onno Kwaakmaarraak: "Gourmetten is het ganzenborden van deze tijd: gezellig, gezellig, gezellig, en met verfijning heeft het niks te maken. De Fransen kunnen ook niet koken"
Met andere woorden: Ik kan niet koken dus de rest kan het ook niet

De ontsnapte gek...



"Met een 'Ten geleide' van Prof. Dr. I. A. Diepenhorst"
(Wat er niet in staat, hahaha!)


Hij gaat verder over de Fransen

"Het overgrote deel van de citoyens heeft koken niet als hobby"

"Traiteurs, patissiers en andere gemaksaanbieders doen glorieuze zaken in de decemberdagen"


En waarom staan er in de kou dan op zondagochtend en kerstochtend honderd meters lange rijen bij de bakker, de slager en de visboer?

En waarom staat het op de kerst-foires dan zwart van de mensen bij de (rauwe!) foie gras kraam?

Omdat deze Volkskrant-culinaire zak een forse plank voor zijn kop heeft?



Uiterst interessante recepten


"Waarom is de omzet van die vermaledijde foie gras de laatste decennia verveelvoudigd?"

Omdat de mensen poen hebben en wat fraais willen eten, myope eikel...
Omdat ze naast de eigen fraaie soepen en wild en stoverijen óók nog foie gras en óók nog fraaie entremets op tafel willen, culinaire groot-sukkel...


(Als het aan dit culinaire kwaakhoofd ligt moeten de "citoyens" zelf hun kaas gaan maken, want anders hebben ze "koken niet als hobby"...)

(En wat is er trouwens mis met het kopen van door grote Meilleur Ouvriers gemaakt spul? Kan je dat zelf beter dan, culinaire zak?)



Albert Mol!
"Omdat ik zelf heel veel kook, vaak voor heel veel gasten, kan ik met een gerust hart een warm voorwoord schrijven."


Uhh, kijk, die man is in Nederland opgegroeid, en in Noord-Nederland ook nog... Dan kán je enig benul van culinaire zaken natuurlijk ook niet verwachten...

Lees maar:
"Er bestaat verschil tussen ham en ham, kaas en kaas, olijfolie en olijfolie. Een verschil dat [cursivering van mij] iedereen kan proeven" woehahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!

De ontzagwekkende leuterkop...



Erg leuk!


"Suggesties voor voor- en tussengerechten"

"hoorn-des-overvloeds-paddenstoeltjes" [culinaire kleuterjuffentaal heet dat]: trompettes de la mort eind december?? De culinaire mongool...

"knapperige kaantjes (slager)": die culinaire zwakko kan godverdomme nog geen spekkies uitbakken...

"Kesbeke piccalilly": als er één shitmerk tafelzuur is, enkel en alleen drijvend op marketing (boer Jonnie doet mee!), dan is het Kesbeke wel...

"gerookte heilbot met mierikswortelsaus" de culinaire Neanderthaler...

"muhamarra": muhammara ja, zak!

"geschaafde truffel": ik heb truffel in huis en ook een truffelschaaf, maar de gemiddelde Volkskrantlezer? Omhooggevallen culinair windei...

"Garnalen en mayonaise losgeroerd met vijf kruidenpoeder en stukjes waterkastanje"
"Half geprakte kapucijners (blik) met olijfolie, granaatappelmelasse, verse dragon en een paar stukjes emping"
Ze moesten dat culinair mislukte warhoofd godverdomme een maand op water en half geprakte kapucijners zetten...



Ja!
Deel 1 gevonden!!


Dat je in Spanje en Portugal fantastische groenten- en visconserven kan kopen waarvan de kwaliteit "in geen verhouding staat tot wat we hier in de supermarkt kennen"

Is die mislukte culinaire Jan in de Zak dan nog nooit in een delicatessenzaak geweest?


"wat koks doen: gerechten worden tegenwoordig opgebouwd met grote pincetten, saus wordt gedruppeld, blaadjes een voor een neergelegde"

Ja, als je genaaid wilt worden wel ja...


"Hoofdgerecht: bespreek dit met uw traiteur of slager", kan het stompzinniger...

"Nagerechten"
"Geitenkaas met honing": Like wow man!
"Stemgember of fijngesneden verse dadels": koolrabi of varkensnier


"Voor verfijnde desserts kunnen we in Nederland helaas minder goed bij de banketbakker terecht": wel eens van Holtkamp gehoord? Wel eens van online bestellen gehoord?


Webadres van Finefoods Online (kassa!)
Webadres van de truttenmiepen Club Geluk...


Lullen ja, weten nee, zie hier



Nog niet gelezen
Dikke pil...


Zie voor een compilatie van zijn lulpraat hier

Onno Kleyn unliken? Klik hier!


Uhh, H zei nog, heel terecht "Alsof iedereen zo maar naar de traiteur kan stappen en over van alles en nog wat truffel kan raspen..."


Die Kleyn is inderdaad niks meer dan een omhoog gestruikelde dwaze idioot