donderdag 10 december 2015

Culinaire weblogs en zo



Gefrituurd vers palmhart
Wáááánzinnig lekker...



Het culinaire web maar weer eens



America's test Kitchen


Thanksgiving cooking zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Black Friday shopping zie hier

Holiday Cookies zie hier (Wat zullen we nou weer eens verzinnen...)

Top Gift Ideas zie hier

ATK Radiogram zie hier



Schorseneren...


Eetsnob


Rijst met paksoi en garnalen zie hier

Een recept voor gestoofde runderwang laat ik weg want dat is nul spectaculair

Hoofdgerechten met vis zie hier

Wat boekerecensies (Franse Klassiekers, Larousse voor de Thuiskok), dat laten we ook liggen

En Konijn in bier, zie hier, dat rijmt, dat is nou ook niet bepaald wereldschokkend

En Marokkaanse wortelsoep, zie hier, dat is meer iets voor Yotamp Vreugdeloos

Het boert wel achteruit, Eetsnob...



Heel raar maar best lekker
Spiezen van schijven Semmelknödel, courget en Feta



Kokswereld


Sterren, zie hier en zie hier

Geen lulverhaal iig, en of de voorspellingen klopten geen idee, want die sterren interesseren me gene ene ruk

Zie ook hier en hier

Kokswinkel zie hier

"Rungis" zie hier



Antilliaanse stokvis in de week
Geen zoutevis dus!


Vanalles


Conimex kan ik niet laten zien want die willen niet dat je naar ze linkt
Doen wel meer raar; "Welke winkels verkopen uw Kerrie djawa?" -"Dat mogen wij niet zeggen"

El Mejor Nido, latin-american (Nestlé) Thanksgiving kalkoen zie hier

Oyster Bar zie hier

Flan de Turrón zie hier

Spaanse ham zie hier

Verse Oogst zie hier




Taartbodem zanddeeg met bessengelei
Wachtend op de Crème anglaise vulling...


Weekend

De beste van alle


Waar komt uw wild vandaan?
Zie hier, nou ja, wat d'n Belgiek betreft dan

Snacks zie hier

Kinderen maken chocopasta zie hier

Masterdiploma pizza zie hier

Aardpeer-recepten, als u zo nodig moet, zie hier

Spruitjes zie hier
Ik zag trouwens bij AH Flower sprout, "een kruising tussen spruitjes en boerenkool"
Net zoals die paarse spruitjes van laatst op mini rode kooltjes leken, lijken deze op mini boerenkooltjes

Miso zie hier



Tomatenjam, draaizeef


Weekrecepten van Weekend nu


Zie hier
Carpaccio van langoustines...

Zie hier
Witloofbladeren met krabsalade...

Zie hier
Daar zit een foutje in; een stukje is hetzelfde als de vorige
Geroosterde uien met ahornsiroop...



Gegrilde gekookte ham, geroosterde paprika en somen


En na die warme zuiderburen met hun fantastische recepten: ter afkoeling de culinaire Neanderthalers, de geborneerde eigen-kruisknijpers en andere kookzieke ijstijders van
Foodlog

Goji-bes is wél superfood, zie hier
U kan weer rustig gaan slapen!

Trachet ontdekt weer wat, zie hier
Een enorm gehijg en geblaas, maar smaak? Daar horen we niks van
(Gelukkig eigenlijk maar, want die Turkse wijn is niet te zuipen; die wijn heeft alles wat bot en grof is)
(De week erna ontdekt ie kiwi's...)
(En de week daarna ontdekt ie heek; "Het buikvlies is zwart", Jezus, dat is het van meer dan de helft van de zeevis...)

En moet je dit kwaakhoofd zien hier
Er bestaat geen enkele plek in Nederland waar je relatief zoveel kant en klaar spul vindt als bij Ekoplaza


Godgodgod wat een stumperds allemaal bij mekaar...



Varkensschenkel
Lekker hoor!
Snel gaar



Ik zag trouwens dat het nieuwe boek van Yvet Retteketet al geramsjt wordt op Marktplaats

Food Note Book zie hier
(Ronk! Ronk! Ronk!)
(Er zit een gat in je uitlaat! Wat zeg je? Er zit een gat in je uitlaat! Sorry, ik kan je niet horen, er zit een gat in mijn uitlaat!)

Allemaal volk wat dat van Sinterklaas kreeg
"Wat moet ik dáár nou mee?"

Niet gek natuurlijk dat ze dat denken
Een kookboek wat leeg is, want de recepten moet je er zelf in schrijven...

Nou ja, ze heeft dus enige zelfkennis gekregen, dat weer wel...

(Er schijnt trouwens van haar kookboeken een grote letter luisterboek uitgegeven te gaan worden, "Koken met gebarentaal", bewerkt door Liedewij Liplezer)