dinsdag 8 december 2015

Pers en zo




Vandaag wat 3D models

Met de muis slepend kan je in de ruimte bewegen
Met het muiswieltje in- en uit zoomen
Met muis en Shift "pannen" (verplaatsen)
Als je verplaatst dan blijft de originele positie het referentiepunt
Dan draait het daar omheen 

Als je ze allemaal bekeken hebt, dan kan het zijn dat de vensters leeg zijn.
Even op Verversen klikken in je browser



Sterren, havermout, Vreugdeloos in bed...



Sterren


Krant vanmorgen, Trouw meen ik

Eerst kwam "foodtrendwatcher en culinair journalist" Marjan Ippel aan het woord. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Ik ben er niet zo kapot van
Latkes "dat met kleine onderlinge variaties in heel Oost- en Midden-Europa op tafel verschijnt. Ook de Zwitserse Rösti en de Duitse Reibekuchen zijn eraan verwant." Nooit van Limburgse reibekuchen gehoord...
"gastro-cultuur", dat betekent maag-cultuur

Restaurant Zarzo, opleiding bij boer Jonnie
"culinair trendwatcher en hoofdredacteur van het tijdschrift Smaakmakend" over die tent: "Je ziet geen borden meer met allerlei friemeltjes", foto erboven van een bord vol gefröbel en gefiguurzaag...
Smaakmakend zie inclusief ons lachebekje hier; wat een shitrecepten... Balsamico-thijmjus...

Vroeger ging het om goed klassieke gerechten maken volgens Giechelbekje, nu "gaat het meer om het karakter en de stijl van de kok"

Ze kunnen me allemaal m'n kont kussen, de kwakers.
Bij mij gaat het om lekker







Maar nou ff wat anders


Lig je vredig op zondagmorgen in bed NRC te lezen, radio aan (Musica Religiosa; hoe heet die pastoor ook weer), kijk je in ene op die kop van Vreugdeloos! Die is weer terug!

Hadden ze ook beter ff in een kadertje op de voorpagina kunnen zetten, zo van Niet schrikken...

Meteen ook weer die vuile kop van Broekbaard er achter aan...


[Een week later waren ze gelukkig alle twee weer afgeschaft...]
[Met het vuilnis mee, zo hoort het]



Havermoutje


"Pascalle Bonnier en Mathijs Kok gaan de deur niet uit zonder hun dagelijks havermoutje. Ze experimenteren er samen gretig en met veel succes op los in hun keukentje dat ze tegenwoordig zelfs hun havermoutlab noemen"

Havermoutje, € 19,99

Ken ik ff ergens braken?

"Ze delen hun recepten op Instagram, waar duizenden notenliefhebbers culinaire inspiratie op doen"

Nootje, € 19,99


En wat een ellende, al die andere nieuwe kookboeken...

Die proletenkop van Jamie met superfood, groente uit zee, gezond eten, Heel Holland Kakt, DWDD kookt (is dat niet van dat restaurant waar laatst iedereen doodziek naar buiten kwam?)







En wat hebben we nog meer?


Karel Knip, NRC, Alledaagse Wetenschap

Die weet niet dat pinda's gebrand zijn...

"Ze willen nooit kiemen. Waarschijnlijk worden ze geforceerd gedroogd", de Alledaagse Kletsmajoor


Dat debat over rood vlees en verduurzaamd vlees, waar elke culinair-journalistieke nul zich hijgend op stortte

Geen hond die zich realiseert dat verduurzaamd vlees óók altijd rood vlees is...

Dick Veerman, hoofdredacteur van Foodlog, uit wiens artikel je kan afleiden "Voor het promoten van mijn ideeën ben ik bereid te liegen", de mislukte schoolmeesterskop...

"alcohol" noemen, zonder er bij stil te staan wat een enorm verschil er ligt tussen goede rode wijn en fluorescerende shit-mode drankjes...

Vermeulen, Keulemans, De Vos...
Kan je nog lullen lul dan mee

Blablablabla, tientallen kranten vol en geen hond die zich afvraagt "waarom"

Van Stein Callenfels (ik durf te wedden dat hij nog nooit van zijn beroemde naamgenoot gehoord heeft, zo iemand...), Volkskrant, vier pagina's geneuzel over BBQ

Dat marinade niet zoveel met [de structuur van] het vlees doet, blijkt uit een MRI scan.
Nederlands op zijn best. Gehijg, geblaas, verf, toeters en bellen, maar het woord smaak valt nimmer...








Nog wat meer?


Ja, dit hier, maar ik kan het commentaar van Sylvia Witteman erop niet meer vinden...